STT täsmensi Ohisalon jalkapantauutista – Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät ole tarkoituksenmukaisia - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

STT täsmensi Ohisalon jalkapantauutista – Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät ole tarkoituksenmukaisia

Jalkapantavalvonnasta on ollut hallituksen sisällä ristiriitaa.
Vesa Moilanen
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoo, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille kaavaillut jalkapannat eivät toteudu.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo Ylellä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille kaavaillut jalkapannat eivät ole ministeriössä tehdyn selvityksen perusteella tarkoituksenmukaisia.

Ohisalon mukaan asiasta tehty selvitys on päätynyt siihen tulokseen, että se ei ole kustannustehokasta.

Ylen aamussa tiistaina vieraillut Ohisalo sanoi, että oikeudellisen selvityksen ja viranomaisarvioiden jälkeen on tultu loppupäätelmään, että jalkapannat eivät palvelisi asiasta tehtyä hallitusohjelmakirjausta.

Jalkapantavalvonnasta on ollut hallituksen sisällä ristiriitaa. Asia on ollut vihreille vaikea, kun taas keskusta on kannattanut nilkkapantavalvontaa.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että "Käynnistetään lakimuutos ulkomaalaislain muuttamiseksi siten, että säilöönotolle ja asumisvelvollisuudelle vaihtoehtoisena vähemmän rajoittavana ja yhteiskunnan kannalta tarkoituksenmukaisempana turvaamistoimena säädetään kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneen henkilön tekninen valvonta."

Muokattu 7.7.2020 klo 20:44 STT:n päivittämillä tiedoilla. Muutettu otsikko muodosta ”Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät toteudu” muotoon ”Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät ole tarkoituksenmukaisia”. Päivitetty jutun ensimmäiseen kappaleeseen, että jalkapannat eivät ole ministeriössä tehdyn selvityksen perusteella tarkoituksenmukaisia.

Lue lisää

Marin kyseenalaistaa riskialueille tietoisesti matkustaneiden ansionmenetyskorvauksen

Ohisalo yhtyi Saarikon näkemykseen oikeustajun vastaisista karanteenikorvauksista

Tiede- ja kulttuurimininisteri Annika Saarikko lupaa tilkitä 140 miljoonan euron huvenneista veikkausvoittovaroista syntyneen aukon tavalla tai toisella

Poliisihallitus esittää: Enimmäispituus poliisin toimintavalmiusajalle jatkossa eri pituinen eri puolilla maata