Mielipide

Kenen asialla on Yle?

Olen melkoisella mielenkiinnolla seurannut Ylen tuotantoa jo useampia vuosia, myös muistiinpanoja tehden. Kyseinen media on toki moni­puolinen ja aika kattavakin, radiolähetyksiä myöten.

Liika Helsinki-keskeisyys on kuitenkin erityisen negatiivinen ominaisuus koko maan näkökulmasta.

Toimittajien taustoja on tutkittu ja heidät on suurelta osin luokiteltu punavihreiksi, ja se näkyy valitettavan selvästi Ylen politiikkaa käsittelevässä toimittamisessa.

Demarit ovat saaneet viimeisen neljän vuoden aikana Ylen puffausta runsaasti. Ennen vaaleja marssitettiin Lipponen kehiin ja myös Halonen naisten äänien toivossa. Talouden asian­tuntijana on esiintynyt Iivari ”vakiokalustona” vaikka kyseisen asian tuntemusta kovin syvällisenä en ole häneltä havainnut.

Sipilä on ollut Ylen varmaan yhteisesti sovitussa epäsuosiossa yritettyään puolustaa itseään. Kuvaavaa Ylen suhtautumisesta Sipilään on uutisointi hänen tekemisistään. Kun Ruotsin pääministeri oli vieraana, Yle vaikeni täysin. Sama tapahtui kun kuuden EU-maan pääministerit vierailivat. Kun Sipilä ilmoitti erostaan, oli asia ykkösuutisena.

En ymmärrä, mikseivät toimittajat edes pyri objektiivisuuteen vaan suoltavat oman näkemyksensä mukaista tekstiä koko ajan.

Ossi AisamaaInkeroinen
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yle: Viranomaiset eivät sulattaneet viljelijän toimintaa – tuomittiin yli kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen

Tietokirjailija Ylen kolumnissa: "Lihantuotannon epäeettisyys on yksiselitteinen asia, jossa on hyvin vähän harmaita alueita "

Demokraatti: Pirkka-Pekka Petelius lopettaa Luontoillassa