Uutiset

Vidgrénien ja Lehterän Radetzky otti neljännen putkeen

Tero Lehterän kasvattama ja yhdessä Einari Vidgrén Oy:n kanssa omistama viisivuotias ruuna Radetzky on äitynyt hurjaan menoon Ruotsissa. Se on juossut neljästi Mattias Djuselta Pohjanlahden yli siirryttyään, ja yhtä monesti on tullut tikku. Tänään Solvallassa se meni täyden ryhmän 14,6 - helposti.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Upea Radetzky kilpaili Lahden kuninkuusraveissa viime kesänä Marko Hakkaraisen tallista ja Santtu Raitalan ohjastamana, mutta tuolloin ei irronnut menestystä.

Esitys oli kova, sillä varsinkin alkuraveista rataa luonnehdittiin vaativaksi. Lisäksi Djusen Ponssen keltaisissa väreissä ajama Radetzky sai kunnolla painetta kierros ennen maalia, mutta silti se lähti kuin eri sarjan hevonen karkuun loppukaarteessa, kun valmentaja päästi ajokkinsa valloilleen. Kengitystä oli kevennetty, ja rytminvaihdos oli upea myös auton takaa. Radetzky otti "nauraen" keulan - kesää varten tosi lupaavaa menoa.

Radetzky on tienannut neljästä startistaan 115000 kruunua, kun perjantai-iltapäivältä tuli 40000. Kohta lienee rahakkaampien 75-starttien vuoro, ja iso ruuna mahtuu vielä alimpaan 75-divisioonaan klass II:een.

Upea suomalaisesitys Solvallan iltapäivässä nähtiin myös Pekka Korven Magical Princessin esittämänä. Kolmevuotias huipputamma Magical Queenin tytär voitti "puoli suoranmittaa" ravien ykköslähdössä ennen 65-kohteita. Kolmevuotislähdön ykkönen oli 60000 kruunua. Voitto oli tamman uran avausykkönen, vaikka edellisessään se oli jo mennyt 15,6 täyden voltin. Magical Princessin omistavat Korpi itse ja Jokikunnan Tila Oy Vihdistä.

Tästä näet Radetzkyn perjantain Solvallan juoksun. Ruuna starttasi numerolla kaksi.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jarmo Saarela elämänsä hommassa An-Dorran kärryillä: "Ei anneta Pekan hevosen lallatella keulassa"

Mika Forssin vauhtiviikko: Kriteriumin karsintoja Teivossa, Bodenia ja Kriteriumin finaalit Solvallassa

Työhyvinvointipsykiatri ja hevosmies Elmo Niskasaari: "Hevosammattilaisten työssä jaksamisen Pandoran lipas on avattava"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle