Uutiset

Jännevamma koitui kohtaloksi – 4-vuotislupaus jouduttiin lopettamaan

White Cross Esmen avausstartti Ruotsissa jäi uran viimeiseksi sen loukattua koukistajajänteensä.
Terhi Piispa-Helisten
Valtteri Itkosen omistama White Cross Esme ehti startata urallaan 19 kertaa totosijoin 1-3-2 ja tienata 5438 euroa. Ennätykseksi jäi Esa Holopaisen viime kesänä Mikkelissä ajama 14,9ake.

Vermon voitto alla Ruotsiin lähtenyt White Cross Esme aloitti turneensa viime keskiviikkona Solvallassa ja oli haastamassa loppusuoralla suosikki Galileo Journeyä, kun se yllättäen laukkasi. Laukatta tamma olisi ollut vähintään toinen.

Startin jälkeen hevonen onnahti vähän, ja vuohisessa oli haava. Se lääkittiin radalla, mutta seuraavana päivänä jalka oli niin kipeä, että se tutkittiin uudestaan. Koukistajajänteeseen oli tullut laukatessa niin kova osuma, että se oli mennyt kokonaan poikki. Tamma katsottiin parhaaksi lopettaa.

”Todella harmin paikka, sillä hevonen tuntui tosi hyvältä. Se laukkasi minusta voittonsa ja olisi pärjännyt varmasti jatkossakin", startin ajanut Hannu Korpi kommentoi.

Päivitys 15.4. klo 12.55: Täsmennetty jännevamman aiheutuneen (eläinlääkärin lausunnon mukaan) laukan seurauksena eikä laukan aiheutuneen jännevammasta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matti Rehula sekä Rehulan Nopee vaikuttavat selvinneen lievillä vammoilla

Huono kenraali enteilee onnistunutta ensi-iltaa?

Hannu Korpi: "Ylpeinä edustetaan Grainfield Aidenin kanssa Mikkelissä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle