Uutiset

Pelisääntöjä rikottiin Maltalla – ATG maksaa lisävoittoja 95 000 pelaajalle

Voititko Örebron Toto75-kierroksella 4. toukokuuta 2019? Saatoit voittaa enemmän kuin luulitkaan.
Anu Leppänen
Systeemien määrä Ruotsin T-peleissä on rajattu 5000:een robottipelaamisen estämiseksi. Kaikki ulkomaiset yhteistyökumppanit eivät valvo rajaa.

Örebrossa ravattiin viime toukokuussa mielenkiintoinen 75-kierros. Täysosumilla voitto 935,80 euroa, mikä tuntui monesta pieneltä.

Syyksi selvisivät erityisen hyvin osuneet Maltalla pelatut pelit. 20 suurimmasta voittosysteemistä 18 oli pelattu Maltalta. Viidessä niistä voitto ylitti 100 000 euroa, ja kokonaissumma nousi lähes 1,5 miljoonaan.

Koska kyse oli tuhdeista moninkertaistuksista, ATG:ssä heräsi epäilys sääntörikkomuksista. ATG:n T-peleihin saa pelata nykyään enintään 5000 systeemiä, ja moninkertaistukset katsotaan kukin omiksi systeemeikseen. ATG jäädytti voitonmaksun Maltalle ja aloitti selvityksen asiasta.

Selvityksen nyt valmistuttua lopputulema oli, että sääntöjä oli rikottu. Maltalle maksamatta jäävä 15,5 miljoonaa kruunua jaetaan 95 000:n muun kierroksella voittaneen pelaajien kesken: 14,9 miljoonaa Ruotsiin ja 600 000 ulkomaille. Joukossa on myös Veikkauksen kautta pelanneita suomalaispelaajia.

”Korjaukset ovat prosessissa, ja niistä tiedotetaan myöhemmin”, Veikkauksesta vahvistetaan.

Uudessa voitonmaksussa täysosumilla saa 1246,70 euroa ja 6 oikein –tuloksilla 8,50. Viitosille ei tule vieläkään voitonmaksua.

 

Ihmetystä herättää, miten sääntöjen rikkominen oli mahdollista?

Ruotsissa ravipelien pelaaminen vaatii rekisteröitymisen, mutta Maltalla voi pelipisteissä pelata rekisteröitymättä. Pelaaminen tapahtuu pelipäätteillä, joilla on mahdollista jättää sisään suuriakin määriä systeemejä.

Ruotsissa ja Veikkauksen pelijärjestelmässäkin systeemien maksimimäärä on rajoitettu pelaajaa kohti 5000:een. Vaikka Maltalla sääntöä ei voida teknisesti valvoa, pelaaminen Ruotsiin jatkuu sieltä edelleen.

Linkki Travrondenin ruotsinkieliseen uutiseen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marjaana Alaviuhkola ei asetu enää ehdolle ST:n puheenjohtajaksi: "Nyt uuden päätöksenteko- ja hallintomallin tullessa käyttöön vuonna 2022 on sopiva aika antaa tilaa uudelle energialle ja ideoille”

Tuomas Korvenojalla edessä lonkkaleikkaus

Odd Herakles on toipumassa - hyviä uutisia!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video