Uutiset

Täältä ne tulevat: kevään varhaiset varsat kirmaavat jo!

MT Ravinetti pyysi lukijoilta kuvia varsoista torstaina. Sähköposti alkoi laulaa heti.
Lukijan kuva/ Irmeli Stenberg
2.4. syntyneen Hannun (e. Pascala Frontline, i. Coktail Jet) meno on jo näin vauhdikasta. Sen kasvattajat ovat Jari Jormanainen sekä Micaela &Risto Väre.

MT ja Ravinetti julkaisevat kevään ja alkukesän ajan viikoittain koosteen lukijoiden lähettämistä varsakuvista antamaan uskoa hevoskasvatuksen ja -urheilun jatkumiseen poikkeustilasta huolimatta.

Ensimmäiseen koosteeseen kertyi heti lähes tusina varsankuvaa. Suurkiitos kaikille, jotka haluatte jakaa varsojen tuomaa iloa.

Lue tarkat ohjeet täältä, ennen kuin lähetät kuvan. Kuvia, joissa ei ole pyydettyjä tietoja, ja kuvia aiempien vuosien varsoista ei julkaista. Kuvia ei myöskään käytetä, jos ne liitetään sosiaalisessa mediassa kommenttikenttään.

Jos haluat sähköpostiin kertoa lyhyesti jotain varsasta tai sen syntymästä, niitä voidaan lisätä juttua piristämään. Vanhempien ja suvun meriiteillä ei nyt ole merkitystä. Pääasia on kuvilla eikä tekstiä välttämättä tarvita, kunhan ohjeissa annetut perustiedot on kerrottu.

Lukijan kuva / Pertti Isotalo
Lietoon Big Better Stablen Lyylille eli Cioccolatalle syntyi toisena pääsiäispäivänä Topi eli Tobleron. Orivarsan isä on Tobin Kronos.

Lukijan kuva / Erja Mattila
Erja Mattila kasvattaa Ypäjällä russeja raviponeiksi ja joukko vahvistui Fernanda Weellä (e. Smedens Zelda, i. Ernst Ronaldo).

Lukijan kuva / Anne-Marie Ljungqvist
30.3. syntynyt ori Hiilakas on emänsä Vileriinan neljäs varsa. Sen isä on Patrikin Muisto. Kasvattajat ovat Anne-Marie Ljungqvist ja Ari Kortelainen Kokemäen Peipohjasta.

Lukijan kuva / Kimmo Makkonen
Tiistaina syntynyttä Elora Hanoverin varsaa kutsuttiin kahden päivän iässä vielä nimellä Long Leg. Sen isä on Express Duo. Elora Teamin tamma varsoi Päivi Hämäläisellä Mikkelissä.

Lukijan kuva/ Hannu Nelimarkka
Keuruulla Hannu Nelimarkan talliin syntyi 26.3. orivarsa Walloittaja. Emä on Viuhutar eli Viuhu ja isä Välähdys. Varsan kasvattajat ovat Karoliina Sinkkilä ja Tomi Linden.

Lukijan kuva / Teemu Punavaara
Tiistai on toivoa täynnä ainakin tällä viikolla. Fionda Travian on yksi päivän tulokkaista (e.Elegance, i. Djali Boko). Tammavarsan kasvattajat ovat Anne & Teemu Punavaara Mäntyharjulta.

Aslakin talliin Sodankylän Luostolle syntyi tiistaina ensimmäinen suomenhevosorivarsa 20 vuoteen, kun tamma Suhlun Santra (Joihuri - Super-Soma, Jaanen Suikku) varsoi ensimmäistä kertaa, kertoo Kaija Piironen sähköpostissa.

"Vain vartti syntymästään varsa pomppasi jaloilleen ja etsi emän utareet omatoimisesti."

Lukijan kuva / Kaija Piironen
Kaija Piirosen ja Mauri Uusitalon tamma Suhlun Santra varsoi Metkutuksesta pitkään odotetun orivarsan.

"Tässä on kuvia meidän tulevaisuuden tykistä", iloitsee Jonna Keto Uuraisilta.

Pääsiäissunnuntain varsalle ehdotetaan nimeksi Dödiksen Tähti emän lempinimen mukaan

Jonna Keto on kasvattaja isänsä Jari Kedon kansa.

Lukijan kuva / Jonna Keto kuva
Ketojen tammavarsan emä on Parfyymi ja isä Landen Paukku.

Lukijan kuva / Nanna Salonen
Orivarsa Usko eli Uncut Gem syntyi 30.3. Sen emä on Yaya eli Leena ja isä Lexus Font. Kasvattaja on Nanna Salonen Janakkalan Tervakoskelta.

Lukijan kuva / Mari Virkilä
Nokian Pinsiössä asuvat Magician Girl ja sen varsa Mikko eli Maxi Pastirol. 29.3. syntyneen orivarsan isä on Pastor Stephen ja kasvattaja Mari Virkilä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rähmälleen hiekkakentälle ja mitä sitten syntyy? Varsakuvakisan voitto

Äänestys päättynyt: Mikä on tämän kesän onnistunein varsakuva?

Viikonlopun toinen tusina varsakuvia päättyy ihanaan yllätykseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video