Uutiset

Nurmosen ja Next Directionin huima show

Next Direction palasi Uumajan perinteisessä suurkisassa Guldbjörkenissä vajaan kahdeksan kuukauden tauolta huimilla otteilla - se pani ruotsalaista lämminverikärkeä järjestykseen. Rattailla tuulettanut Iikka Nurmonen on ollut lähes erehtymätön Ruotsin starteissaan, ja 75:stä tuli kaksi tikkua yhtä monella ajokilla. UUTISTA PÄIVITETTY IIKKA NURMOSEN KOMMENTEILLA.
Terhi Piispa-Helisten
Iikka Nurmosen ajokki Next Direction nousi kansainväliselle tasolle viime vuonna Elitlopetin finalistina (kuva) ja jatkaa laakerien niittoa lauantain Åbyssä.

Päivitetty 18.4.2020 kello 21.20.

Nurmonen hallitsi ensin tallinsa voittokoneen Better Bossin rattailla pronssidivisioonaa raskaan reissun jälkeenkin - toki kärjen ylivauhti auttoi. Vielä upeampaa oli tulossa. Kultadivisioonassa viime vuoden Elitloppet-finalisti ja Suomen mestari Next Direction ei saanutkaan ennakkokaavailujen mukaisestu keulaa. Alku oli raastavaa, ja ruuna sai taivaltaa suurimman osan matkaa ilman vetoapua toista rataa.

Siitä huolimatta kuski-Nurmosen pää alkoi jo viimeisellä takasuoralla kääntyillä siihen malliin, että se viesti mahdollisuuksista. Loppusuoralla valjakko hallitsi peliä mielin määrin, ja kuski sai tuulettaa ennen maalia. Näyttö oli aivan huikea tulevia suurkisoja varten. Next Direction lunasti paikan ensi lauantain Paralympiaravien finaalin miljoonan kruunun taisteluun. Ottavat sen taustavoimat lipun vastaan tai eivät, edessä lienee tällä räväytyksellä Elitloppet toukokuun lopussa. Next Direction paineli täyden matkan kilometriaikaan 12,7 ja tienasi 200000 kruunua eli liki 20000 euroissa lisää voittosummaansa.

"Hevoset ovat nyt terveitä ja hyvässä iskussa, ja on tämä alkanut hyvin, kieltämättä", Iikka Nurmonen kertoi lauantain kotimatkalla Eskilstunaan.

"Next Direction sai mennä tosissaan, mutta on se niin fiksu. Koitimme keulaan, mutta kun ei päästy, hevonen pysyi rauhassa ja sillä pystyi taktikoimaankin. Alustavasti olemme menossa ensi viikonlopun Paralympiaravien finaaliin, mutta en ole vielä puhunut omistajien kanssa. Se tuntuu kovalta alulta kaudelle, mutta toisaalta kovia startteja kaivataankin, ja toisaalta Elitloppetiin on esimerkiksi vielä aikaa yli kuukausi sen startin jälkeenkin."

Iikka Nurmonen on nyt ajanut reilu viikko sitten tapahtuneen muuttonsa Ruotsin puolelle lähelle Eskilstunan ravirataa Sundbyholmia jälkeen neljä starttia. Lauauntailta irtosi omilla valmennettavilla kaksi arvokasta 75-ykköstä yhtä monella yrittämällä, ja torstain T64:ssä startannut tallin tuore värväys Amazing Warrior oli myös vakuuttava voittaja Örebrossa. Ruotsin turneen voittoprosentti on siis toistaiseksi 75.

Voit katsoa tästä Next Directionin juoksun (75-5) ja muut 75-kohteet Umåkerin radalta lauantailta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jokimaa Tekee Tähtiä -kakkonen ja Seabiscuitin pikkusisko Iikka Nurmoselle

Ikäluokkahuippu Jolly Roy, 5, Janita Antti-Roikolle

Tuurin Toivo siirtyi Kimmo Taipaleen talliin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video