9 päivää Elitloppetiin: Propulsion ja mitkä muut nousevat mukaan? - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

9 päivää Elitloppetiin: Propulsion ja mitkä muut nousevat mukaan?

MT Ravinetin toimitus on jälleen koittanut laittaa hevosia järjestykseen Elitloppetin 2020 suhteen. Jakamatta on vielä viisi paikkaa, joista yksi menee automaattisesti lauantain Gävlen kultadivisioonan, Vägen Till Elitloppet -lähdön, voittajalle. Mitkä muut neljä hevosta sunnuntain 31.5. karsintojen viivalle kuuluisivat?
Anu Leppänen
Tässä vermolaisyleisölle esittäytyvä Propulsion onkin ollut "saletti" Elitloppetiin koko ajan? Rattailla on tietenkin Örjan Kihlström.

Tai jos Gävlen voittaja jättäkin väliin, kuten Workout Wonder 2017 ja Heavy Sound 2018 tekivät, mitkä viisi Solvallan sportchefin Anders Malmrotin "kuuluisi" ottaa. Alla tarjolla listaa paremmuusjärjestyksessä ja lyhyin perusteluin. Kyse on siis toimittajien Jari-Pekka Rättyän ja Riku Niittysen täysin subjektiivisista arvioista ja arvauksista liittyen valitsijoiden mielenliikkeisiin.

Elitloppetiin 2020 viimeisille viidelle paikalle menevät:

Propulsion, Ruotsi. Anders Malmrotin ja valmentaja Daniel Redén ovat säästäneet ”päätöksen” näin viime tippaan. Saadaan maksimijulkisuuden kehittävä mainoskikka viime tippaan.

Heart Of Steel, Hollanti. Copenhagen Cupin (niukasti) voittaja. Sympaattinen Peter Untersteinerkin saa paikan "kaapin päällä".

Milligan’s School, Ruotsi. Sai myöhään tilaa Kööpenhaminassa ja hävisi turpakarvan mitan edelliselle. Stefan "Tarzan" Melander on Elitloppetin vakiomenestyjä ja kuuluu "kuvaan".

Racing Mange*, Ruotsi. Surkeilta lähtöpaikoilta kovat lopetukset viime starteissa. Räväyttääkö Gävlessä paremmalta radalta keulaan ja hakee paikan vai saako sen muuten? Kymi GP:n viime kesän ykkönen valtavalla juoksulla voisi omata Elitloppet-kapasiteetin. Valmentaja Joakim Lövgren on voittanut Brionilla 2011.

Billie De Montfort*, Ranska. Sebastien Guarató on lähettänyt nopean tamman Pohjoismaihin Elitloppet mielessään, voi saada paikan Gävlestä lauantaina, siinä ja siinä, saako ellei voita?

Kärkkymässä viimeistä lippua:

Conrads Rödluva*, Ruotsi. Hallinnut ikäluokkansa tammalähtöjä, mutta saa tulikasteen vanhempaa eliittiä vastaan Gävlessä. Superlupauksena, jonka rajoja ei ole nähty eikä kunnolla koeteltu, olisi mielenkiintoinen. Voi laskea osakkeita, että "Punahilkka" olisi Elitloppetin kolmas, neljäs tai jopa viides hevonen Daniel Redénin tallista tänä vuonna. Gävlen voittajana se tietenkin ottaisi paikan.

Double Exposure, Ruotsi. Viime kauden Elitloppet-hevonen. Aloitti kauden lupaavasti, joskin mitäänsanomattomassa seurassa. Heart Of Steel jäi toki puhtaasti taakse. Voi laskea tämänkin tamman osakkeita, että se olisi Elitloppetin kolmas, neljäs tai jopa viides hevonen Daniel Redénin tallista tänä vuonna.

Lexus Dream, Suomi. Markku Niemisen valmennettava palasi räväkästi radoille Solvallassa nappamalla kuutosradalta keulan huippuja vastaan Vägen Till Elitloppet -lähdössä. Lopussa pitkä starttitauko näkyi, ja ruuna jäi kovassa lopetuksessa niukoin eroin kolmanneksi. Saattoi silti näyttää kyntensä Elitloppet-paikan arvoisesti, koska voidaan olettaa otteiden paranevan.

Handsome Brad, Ruotsi. Viime vuoden Copenhagen Cup -sankari aloitti kauden hienolla kirillä Mantorpissa 2640 metrillä. Jäi niukasti kakkoseksi, mutta voi nousta edelle jääneen Mindyourvalue W.F.:n ohi Solvallaan.

Mindyourvalue W.F., Ruotsi. Oli ykkönen Mantorpissa, mutta pisteitä laskevat kangistuminen lopussa ja kuski Robert Berghin juuri kyseisestä lähdöstä hankkima ajokielto Elitloppet-viikonlopulle.

*Mukana Gävlen lauantain Vägen Till Elitloppet -kisassa.

Elitloppetiin 2020 jo kutsutut 11 hevosta:

Vivid Wise As, Italia

Elian Web, Suomi

Chief Orlando, Suomi

Attraversiamo, Ruotsi

Tae Kwon Deo, Ruotsi

Missle Hill, Ruotsi

Looking Superb, Norja

Makethemark, Ruotsi

Cokstile, Italia

Sorbet, Ruotsi

Earl Simon, Ranska

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hippoksen eläinlääkäri Tala: "Propulsionilla ei kilpailuoikeutta Pohjoismaissa"

USA:sta vahvistettiin Propulsionin Ruotsissa kielletty hermo-operaatio

Elian Web oli sairas Elitloppetissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video