Sami Kauhanen: "Haastava, mutta erittäin kiehtova hetki" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Sami Kauhanen: "Haastava, mutta erittäin kiehtova hetki"

Suomen Hippoksen uusi toimitusjohtaja tietää hyppäävänsä raviurheilun ohjaksiin haastavaan aikaan.
Ville Toivonen
Sami Kauhasella on 1.9. alkavassa pestissään suuri vastuu raviurheilun elinvoimaisuudesta, mm. palkintotasosta.

"Ajankohta on äärimmäisen mielenkiintoinen. Kaksi isoa asiaa on edessä: ensinnäkin nykyinen strategiakausi päättyy vuoteen 2020, ja toisekseen maa- ja metsätalousministeriön notifiointi EU:n suuntaan tulee seuraavan kerran työn alle 2021. Samaan aikaan koronavirus ja rahapelaamisen vastuullisuustoimenpiteet tulevat vaikeuttamaan alan rahoituspohjaa", Sami Kauhanen perusteli Hippoksen tiedotustilaisuudessa.

Ravi-ihmisille Sami Kauhanen ei esittelyitä kaipaa. Maankuulun ja menestyksekkään raviperheen poika toimi ravivalmentajanakin, kunnes lähti vuonna 2003 "valkokaulustöihin" Hippoksen peliyhtiöön Fintotoon ja jatkoi sieltä Rautakirjan kautta Veikkaukseen liiketoiminnan johtotehtäviin. Suhteet kentälle ja erityisesti raviratoihin ovat Fintoton ajoilta vuorenvarmasti kunnossa.

Niille onkin käyttöä. Suurimpia syitä Vesa Mäkisen luottamuksen loppumiseen lienee ollut, että juuri raviradat kokivat jääneensä peliyhtiöfuusion jälkeisessä valtionapujärjestelmässä vaille riittävää edunvalvontaa ja ajautuivat talousvaikeuksiin.

Uuden toimitusjohtajan nimeäminen nopeasti ja ilman julkista hakua tuli yllätyksenä, mutta Suomen Hippoksen puheenjohtajalla Juha Rehulalla oli sille hyvät perustelut.

"Olisimme voineet pistää työpaikkailmoituksen Hevosurheiluun ja muihin medioihin ja palkata headhunterit, jotka olisivat ensimmäisenä kysyneet meiltä mahdolllisia nimiä ja kriteereitä. Nyt ohitimme sen vaiheen."

"Esillä työryhmässä oli toista kymmentä, yli 20:kin hyvää nimeä. Päädyin soittamaan heistä Sami Kauhaselle, jonka suhtautuminen asiaan mahdollisti, että olemme nyt tässä. Vastaus olisi voinut olla tietysti myös toisenlainen", Juha Rehula lisäsi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rehula vastaa Jauhiaisen kritiikkiin Kuninkuusravien järjestämisvalinnoista: "Pitäisikö olla etukäteen määritellyt avoimet kriteerit? Pitäisi"

Oulun kuninkuusravihakemus suututti: Kaustinen eroaa Pohjoisten raviratojen yhteistyöstä

Uutisviikko minuutissa: Hippos-kuvioita, Suur-Hollola-yllärin traaginen kohtalo ja Goopin juhlaa Kouvolassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video