Tähtäin Kuningatarkisaan? Juliette Lax "ohi" - Tähtituula "ehkä" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tähtäin Kuningatarkisaan? Juliette Lax "ohi" - Tähtituula "ehkä"

Jussi Suomisen tallin ykköstähdeltä on operoitu murtunut puikkoluu.
Kari Salonen
Jussi Suominen ja Juliette Lax ovat useana kesänä tähdänneet kuningatarkisaan. Kaksi kertaa on karkeloihin asti päästy, ja kumpikin yritys on loppunut ensimmäisen päivän jälkeen koittaneisiin terveysmurheisiin.

Juliette Laxilta on kuningatarhaaveet taputeltu tältäkin vuodelta. Jussi Suomisen valmentamalta ja Juliette Tallin omistamalta tammalta leikattiin viime viikolla puikkoluun pää.

"Siitä tulee noin neljän viikon treenitauko, kävelyttää vähän voidaan. Ei millään olla niissä karkeloissa mukana", Suominen vastaa kysymykseen Seinäjoen Kuninkuusraveista.

"Julle" parantui Lahden Kunkkareissa sattuneesta hankosidevammasta hyvin.

"Keväällä sillä oli pari kertaa tuntuma, että jotain probleemaa on. Mutta kun aina vain tarkkailtiin hankkarivamman aluetta, vaiva meni ohi. Siinä ehti jo vähän takaraivossa käydä Härmän ajo (juhannuksena)."

Teivon klinikalle sovitussa jälkitarkastuksessa toukokuun lopulla huomattiin, että puikkoluu oli mennyt poikki. Se oli kuitenkin lähtenyt luutumaan, ja siksi päätettiin tarkkailla levossa muutama viikko.

Eläinlääkäri Kristiina Ertola päätyi leikkaukseen, kun murtumakohtaan oli kertynyt rustottumaa. Kimmo Elfving suoritti operaation viime viikolla.

Lahdessa ensimmäisen päivän jälkeen iskenyt hankosidevaurio on parantunut oikein hyvin. Ennusteet puikkoluun operaatiosta ovat aina hyvät.

22,2a painelleen Juliette Laxin uraa ovat leimanneet terveysmurheet. Viime kausi oli kuitenkin elokuun alkuun asti ehjä, ja tamma enemmän kuin tuplasi aiemman voittosummansa.

Valmentajan tytär Jemina Suominen on mukana Jullen kimpassa. Millä mielellä omistajat ovat?

"On tuota elämää kunkkareitten jälkeenkin. Se on 10-vuotias ja mielestäni pirun fressi, kun starttejakaan ei ole kaikkineen vielä 50:tä", Suominen tuumii.

Kuninkuusravit eivät ole kuitenkaan täysin mahdoton ajatus Kouvolan Elimäellä sijaitsevalle tallille.

Suvelan tallin omistama Tähtituula avasi kauden Turussa kolmossijalla, mikä oli Suomisen sanoin "ihan mukava avaus". Tamman ennätys on viime kesältä, 22,7a, jolloin se saavutti Seppo Suurosen valmennuksessa hyvän vedon.

"Sen piti juosta Lappeenrannassa maanantaina, mutta ravit peruttiin. Yritetään taas ensi viikolla Lappeessa. Ja jos se menee hyvin, kokeillaan kesän tammalähtöjä", Jussi Suominen kaavailee.

"Jos lähtisi menemään, sillä on kyllä nähdäkseni kapasiteettia Seinäjoelle asti."

10-vuotiaaksi ehtineellä tammalla on startteja 68 ja voittosumma hipoo 33 000 euroa. 5-vuotiskauden kruunasi kakkonen Villimiehen tammakisassa SE-tamman Taruntuulen jälkeen.

Sen jälkeen se kärsi jalkaongelmista ja on tehnyt varsankin välissä, tietää Suominen keväällä valmennukseensa siirtyneen tamman taustoista.

Aiemmin uutisoitua:

Juliette Lax vuoden paras suomenhevostamma – "vastoinkäymiset tiivistäneet yhteishenkeä"

TalkKari käy Juliette Laxia valmentavalla Jussi Suomisella: "Kyllä se juosta osasi varsasta saakka"

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Perttunen: Vixelin kunkkarit 50/50 - Bosses Ladylla mahavaivoja

Vermo järjestää Kuninkuusraveihin kisakatsomon – Köppinen vetonaulana

TalkKari matkaa kohti yleisöttömiä Kuninkuusraveja – "Toivotaan, että ihmiset luovat Kunkkari-leirejä eri puolille Suomea"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video