Vieskerin opettanut Veijo Riipinen: ”Ori on koskettanut kaikkia, jotka ovat olleet sen kanssa tekemisissä” - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Vieskerin opettanut Veijo Riipinen: ”Ori on koskettanut kaikkia, jotka ovat olleet sen kanssa tekemisissä”

Torstaina vietettiin viisinkertaisen kuninkaan Vieskerin syntymäpäiviä Jyväskylän ravien yhteydessä. Ravilegenda täytti lauantaina 31 vuotta.
Viesker ja Kari Ahokas tervehtivät kuninkuusraviyleisöä Vermossa kolme vuotta sitten. Erottamaton kaksikko oli torstaina viettämässä Vieskerin 31-vuotissyntymäpäiviä hellesäässä Killerillä.

Juhlakalu oli saapunut Killerin raviradalle paikan päälle. Hyvinvoivalta ja virkeältä vaikuttaneen vanhuksen ryhdissä on edelleen samaa ylväyttä kuin sen hallitsijavuosina. Liikkeet ovat harkitumpia, mutta välillä ori väläyttää eläväisyyttään ja leikkisyyttään.

 

”Takajalan hankkari reagoi vuosi sitten, ja asiat olivat sen myötä katkolla. Nyt kaikki on oriilla loistavasti”, jutteli kuninkaan elämän liki jokaisella askeleella mukana kulkenut Kari Ahokas.

 

Ahokas kertoi Vieskerin päivärutiinien noudattavan kesähelteillä kaavaa: aamulla pihalle, päivällä pirttiin ja suihkuun, illalla taas pihalle.

 

 

 

Viesker nauttii huomiosta. Kun syntymäpäiväkemuille lähtö oli edessä ja ori otettiin tallin käytävälle, kuningas tuntui Ahokkaan mukaan nuorentuvan kymmenellä vuodella.

 

Viesker on saanut ikuisen sijansa raviurheilua seuraavien muistoissa ja sydämissä.

 

”Aina kun kauppaan menen, niin puheet kääntyvät ihmisillä Vieskeriin. Se ei haittaa yhtään, päinvastoin, hieno homma.”

 

Ahokkaan mukaan Viesker on tätä nykyä ”eläkeukko”, joskin oriin siementä otetaan vielä toisinaan talteen. Sykähdyttävimmäksi ja eniten isäänsä muistuttavimmaksi Vieskerin jälkeläiseksi Ahokas nimesi Välähdyksen.

 

Kun haastattelija Lauri Hyvönen kysyi, mitä Viesker sanoisi kuulolla olijoille, vastasi Ahokas: ”Kiitoksia, fanit”.

 

Vieskerin opettanut Veijo Riipinen puki monen tunteet sanoiksi.

 

 ”Ori on koskettanut kaikkia, jotka ovat olleet sen kanssa tekemisissä.”

 

Killerin ravinaiset olivat valmistaneet ruisleivästä, villiyrteistä, mustikoista ja porkkanoista päivänsankarille kakun.

 

Ravi-illan päälähtö oli tammojen Viesker Cup-finaali. Voiton ja 5 000 euron ensipalkinnon vei Heikki Mikkosen ohjastama ja valmentama ja suurkimppa Talli Puolisadan omistama yllättäjä Kiirilla.

 

 

Kuva vaihdettu 21:08

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Legendan syntymäpäiväjuhlat ja mahtava monté-mittelö

Uusia hevosia Mikkoselle – ”Josko se viimeinen puristus löytyisi metsien siimeksestä?”

Eero Luukkanen – mies Vieskerin ja monen muun kuninkuus- ja kuningatarkisan osallistujan takaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video