Uutiset

Mascate Match meni nelivuotiaiden ennätykseksi 10,0

Jo ennen vesi kielellä odotettua St Michel -ajoa nähtiin Mikkelin Kalevankankaan hurjaa ennätystehtailua. Pääosassa olivat Raviliigan ihmevarsa Mascate Match ja Ruotsin miljoonakilpailuun kärkkyvä Don Williams.
Terhi Piispa-Helisten
Mikä mahtavan tiukka Suomi-Ruotsi-ottelu! Voitto Suomeen ja Raviliiga HIFK:lle turpakarvan erolla. Mascate Match ja Pekka Korpi siirsivät nelivuotiaiden ravureiden SE:n uusille sekuntilukemille.

Millainen matsi nelivuotiaiden perinteisessä suurkilpailussa Eugen Pylvänäisen Muistoajossa nähtiin! Pääosissa olivat tällä kertaa tammat, sillä kierros taitettiin Mascaten ja Pekka Korven johdolla 10,5-tahtia. Loppukaarteessa suosikki ja sen kova ruotsalaishaastaja Golden Tricks irtosivat omille teilleen.

Loppusuoralla nähtiin äärimmäisen tiukka taisto, jossa Johan Untersteinerin lainaohjastama Daniel Redénin laatutallin jenkkitamma pakotti suomalaissuosikin venymään äärimmilleen: uusi nelivuotaiden Suomen ennätys on nyt 10,0! Euroopassa vain norjalainen Hilary B.R. on mennyt kovempaa, 09,9.

Golden Trickskin paranteli USA:ssa noteeraamaansa 10,7-ennätystään selvästi, 10,1:een.

"Uskomaton hevonen", suitsutti Pekka Korpi Raviliiga HIFK:n eli 1000 osakkuuden tammaa.

"Itse se on itsensä kehunut. Tähtäin on tällä kaudella Debyssä, ja toivottavasti tamma saadaan jäämään Suomeen."

Korpi viittasi viimeisellä kommentillaan Raviliigan sääntöjen mukaiseen huutokauppaan nelivuotiskauden lopussa, missä raviliigavarsat myydään. MT Ravinetti uutisoi alkuviikolla arvion, että amerikkalaiskasvattajat olisivat kokoamassa rahakasta kimppaa superhevosen ostamiseksi.

Ennätystehtailun Mikkelissä aloitti Markku Niemisen valmentama Don Williams. Ori otti 3140 metrillä haltuunsa yli kolmen kierroksen matkojen SE:n ajallaan 12,9. Ennätys parani tosi reilusti Millstone's Eagerin 13,6:sta. Ja mihin tyyliin Ranskasta tammikuun huutokaupasta ostetun oriin viides voitto viidennessä Suomen startissa tuli - vieläkin tosi helpon näköisesti.

Oriin taustavoimat jäivät odottamaan tietoa mahdollisesta kutsusta Åby Stora Prisiin (ykköspalkinto kaksi miljoona kruunua, matka 3140 metriä) elokuulle Ruotsiin.

Tieto ennätyksestä ei tullut yllätyksenä, sillä viimeiset kolme kierrosta voittaja kulki 12,3-tahtia, joista kirikierroksen reilua "kymppiä". Don Williams sekä Mikkelin kavioura alleviivasivat ennätyskuntoisuuttaan.

"Yksi parhaista, joita ole ohjastanut", suitsutti ohjastaja Ari "Don" Moilanen.

"Olen ohjastanut montaa hyvää hevosta, mutta tämä on ihan kärkinimiä."

Parvelan Retu jatkoi häikäisemistä ja hämmästyttämistä Mikkelissäkin: 20. voitto putkeen. Oriille on tullut alkukesästä pelkkiä voittoja, mutta kahdesti kolmesta myös laukkaa. Mikkelissä Petri Laineen valmennettava oli rento ja hoiti homman täysin virheettä. Tyyli oli suvereeni ja marginaali todella selvä.

"Tänään Parvelan Retu oli mukavan rauhallinen, kun korvissa oli huput", joukkueen vakio-ohjastaja Hannu Torvinen kertoi voittajahaastattelussa.

"On mietityttänyt, johtuuko oriin vireys runsaista astutuksista (100 tammaa tällä kaudella) vai mistä", pohti valmentaja-omistaja Petri Laine.

"Tänään se oli hieno. Viisivuotislähtöjä ei ole enää hirveästi. Ajetaan kuninkuusraveissa kahden viikon päästä ja tähdätään sitten Derbyyn. Ihan uskomatonta tämä on amatööri-harrastelijalle saada tällainen hevonen."

Terhi Piispa-Helisten
Don Williams hurmaa taas ensi keskiviikkona? Se voi saada myös vastusta 20 metriä edempää starttaavasta tallikaveristaan Stonecapes Sparrowista.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Halley Wanian vuohisluu murtui mutta paranee ensi kaudeksi - Niemisellä illalla ja lauantaina puolittaisia saumoja

Uudenmaan Upein tarjoaa stipendit kaikkien finalistien hevosenhoitajille

Ilkka Korpi ottaa Magical Princessin ohjat kun Pekka Korpi on sukuloimassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video