Ulkomainen kaarti vankistuu – Tjomslandin Hvalstad Odin Ylivieskaan - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Ulkomainen kaarti vankistuu – Tjomslandin Hvalstad Odin Ylivieskaan

Ensi viikolla Ylivieskassa edessä oleva Ruunaruhtinas -kisa saa lisää kansainvälistä värinää. Myös tammojen Helätin-ajoon on tulossa mielenkiintoinen ulkomaalaishaastaja.
Antti Savolainen
Kaksinkertainen ruunaruhtinas Polara on saamassa ensi viikolle tiukkoja haastajia sekä kotimaasta että länsinaapurista.

Öystein Tjomsland on kylmäverivalmennuksen kuumimpia nimiä. Hänen hevosensa eivät ole vierailleet Suomessa kovinkaan usein, mutta Ylivieskan Ruunakunkkareihin Tjomsland lähettää tallistaan Hvalstad Odinin.

 

9-vuotias norjalais-ruotsalainen menijä kisasi viimeksi tiistaina. Ruuna oli Hagmyrenin lyhyessä voltissa takamatkalta ja laukan rasittamana mahdottoman mission edessä. Päätöspuolikkaan ruuna sykki kuitenkin 20-vauhdilla ja nousi neljänneksi.

 

Hvalstad Odin on kilpaillut 72 kertaa ja ottanut 15 voittoa. Ruunan voittosumma on noin 750 000 Ruotsin kruunua.

 

”Kyseessä on hyvä nimi kilpailuun. Hvalstad Odin on monipuolinen ravuri, ja ruunaa saapuu ajamaan Öystein Tjomslandin ykkösmies, ennätyskauttaan ohjastava Jimmy Jonsson”, raportoi Ruunakunkkarien promoottori Mikael Mattfolk.

 

Kotimaan ruunien osalta varmistui se, ettei Morison lähde tänä vuonna kisaan mukaan.

 

”Morisonin taustavoimat olivat sitä mieltä, että ruunan täytyy miehistyä ja alkaa yöpyä vieraissa paikoissa paremmin, ennen kuin kahden päivän kisaa voi harkita. Ensi vuonna sitten.”

 

Ruunaruhtinas -kilpailussa ravataan 1600 metrin osalähtö perjantaina 14. ja 2600 metrin voimainkoitos lauantaina 15. elokuuta. Osalähtöjen voittajat palkitaan 10 000 eurolla. Ruunaruhtinaaksi aateloidaan pienimmän kokonaisajan ravannut osallistuja.

 

Ruunaruhtinaan tittelista taistellaan kolmatta kertaa. Kahtena edellisvuonna voiton on vienyt Polara, ja Antti Tupamäen tähti on mukana tälläkin kertaa.

 

Myös tammojen Helätin-ajo saa kansainvälistä väriä, kun Ruotsin tammaparhaimmistoon kuuluva Granetta tulee haastamaan kuningatar Virin Camillan. Granettaa valmentaa maineikas Alf Jonsson, ja hänen Jimmy-poikansa ottaa tamman ohjat Ylivieskassa käsiinsä.

 

Granetta on 7-vuotias, ja tamman tähänastisen uran paras meriitti on toissavuotisen DubbelCupin voitto. Uran 59 starttia ovat tuoneet 17 voittoa ja kartuttaneet voittosummaa yli 1,3 miljoonalla kruunulla.

 

Helätin-ajo ravataan lauantaina 15. elokuuta 5 000 euron ensipalkinnolla. 2100 metrin tasoitusajoon lähtevät paalulta enintään 40 000 euroa tienanneet tammat. Yli edellä mainitun summan tienanneet tammat starttaavat pakilta.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Facebook-löytö Pertturi yllätti kotijoukkonsakin: "Voiko tämä olla totta?"

Tuomas Pakkanen ennakoi ruunakunkkarien toista päivää: "Paljon on Pertturin kanssa jo voitettu"

Pertturin voitto räjäytti kannatusjoukkojen riemun – videolla Roni Waarna kertoo tunnelmista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video