Uutiset

Legendat yhteistyöhön – Kuislan Turno di Azzurra Pekka Korvelle

Sairastelukierrettä potenut Turno di Azzurra hakee uutta vauhtia uralleen Pekka Korven treenistä.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Näyttävä punarautias Turno di Azzurra ei vielä ole päässyt näyttämään oikeaa osaamistaan Suomen urallaan. Saako "Kultasormi" Korpi käännettyä oriin kurssin parempaan?

Reima Kuislan omistama 8-vuotias Turno di Azzurra muuttaa Pekka Korven talliin. Yli 300 000 euroa tienannut ja ennätyksen 10,6 noteerannut italialaisori on kärsinyt terveysmurheista ja päässyt kilpailemaan katkonaisesti. Tältä keväältä startteja kertyi kolme kappaletta.

 

”Ostin oriin alkuvuodesta 2019. Se oli silloin Tanskassa ja hirmu hyvässä kunnossa. Sen piti olla saman kevään Seinäjoki Race -hevonen. Ori sai kuitenkin pian herpeksen ja meni ihan kauhean näköiseksi. Siinä hukkui sitten viime vuosi”, Reima Kuisla muistelee.

 

Turno di Azzurra starttasi viime kaudellakin vain viidesti. Ori oli aluksi Kuislalla itsellään valmennuksessa, ja sitten Ossi Nurmosella.

 

Tämä vuoden maaliskuussa Turno di Azzurra muutti Uumajaan Mika Haapakankaan talliin. Ruotsin-visiitillään ori keräsi ennen sairastumistaan sijoitukset: 4 - 2 - 0. Kakkossija tuli toukokuussa montéssa.

 

”Turno di Azzurra palasi sairaana Suomeen ja saastutti sitten koko tallin. Ori oli räkäinen, ja sen kurkunpää oli punainen. Meillä oli Pekan (Korpi) kanssa jo aiemmin puhetta, että Turno di Azzurra menee hänelle treeniin, mutta kun toipuminen otti aikansa, homma toteutuu vasta nyt. Pekka hakee oriin lauantaina palatessaan Ylivieskasta.”

 

Kuislan mukaan Ruotsin tautituliainen piti pitkään tallin hevosia otteessaan.

 

”Juhannuksena tilanne oli pahimmillaan. Vasta pari viikkoa ennen Kuninkuusraveja alkoi köhiminen loppua ja hevosten pulssit olla normaalit.”

 

Kuisla sanoo, että Turno di Azzurran pohjat ovat kunnossa.

 

”Ori oli yksi kolmesta hevosestamme, joka oli talven kovassa treenissä ja kesti sen. Sillä ajettiin joululta maaliskuulle pitkiä hiittejä. Nyt ori on ollut perustreenissä, ja Pekka saa jatkaa tästä. Turno di Azzurran terveydentila on muuten hyvä, mutta sen jalassa on jotain pientä sanomista.”

 

”Ori on luokaltaan tosi hyvä hevonen. Katsotaan, miten Pekka onnistuu sen kanssa. Mulla ei tässä Suomessa ole hetkeen ollut sellaisia hevosia, että olisi kannattanut Pekalle viedä, mutta nyt kokeillaan. Onhan me aiemmin toki tehty yhteistyötä.”

 

EDIT: Tekstiä muokattu tämän vuoden starttien osalta kello 17.51.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuislalle 09,1-aikainen amerikkalainen Super Schissel - ”Jonkun pitää yrittää pistää Aholan Kimmolle hanttiin”

Uutisviikko minuutissa: Teivaisesta vuoden nurmijärveläinen - Kuisla teki muutoksia ja pärjää taas

Reima Kuislan peliliikkeet: D.D.'s Redemption tanskalaisille - Risto Vähätalolle osuus Marschall Matchista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video