Uutiset

Perssonilla lisämurheita: Järvsöfaksin poika Hallsta Lotus haudataan isän viereen

Reilu kuukausi sitten Jan-Olov Perssonilla oli raskas paikka: supertähti Järvsöfaks, 26, piti lopettaa. Nyt oriin eniten ansainnut poika Hallsta Lotus, 20, on kokenut saman kohtalon.
Antti Savolainen
Nykyaikaisen kylmäveriraviurheilun voitokkain hevonen, Järvsöfaks, makaa mullan alla tarhassaan, nyt viereen haudataan sen voitokkain poika Hallsta Lotuskin. Jan-Olov Perssonin Järvsöfaks otti kuvassa yhteispohjoismaiset Olympiaravit haltuunsa Lahdessa keväällä 2006.

Hallsta Lotus, 19,6 ja yli 10 miljoonaa, oli "Faksenin" ensimmäistä 108 varsaa sisällään pitänyttä ikäluokkaa. Ori aloitti ikäluokkamenestyjänä. Kuusivuotiaana se aloitti siitoksessa. Tuo kuusivuotiskausi oli pannukakku radoilla vain yhdellä startilla.

Vasta yhdeksänvuotiskauden lopussa pyörä alkoi pyöriä kunnolla, ja se otti 11- ja 12-vuotiaana Pohjoismaiden mestaruudet Turussa. Se otti PM:n myös 2014 samassa paikassa, ja nuo olivat oriin uran isoimmat palkinnot, 30000 euroa. Elitkampenin (200000 ja 250000 kruunua) ori nappasi 10-vuotiaana ajalla 19,7 ja vielä 2012:kin tuloksella 19,9. Voittoja tuli 75, kun isällä Järvsöfaksilla niitä on uskomattomat 201.

"Ikäluokkakisojen jälkeen Hallsta Lotus meni ylikuntoon", Hagmyrenin Kylmäverikuningas Jan-Olov Persson muistelee Travrondenin uutisessa.

"Ori oli täysin hukassa pitkään, ja voi pitää ihmeenä, että se ikäluokkalähtöjen kahden miljoonan tilin jälkeen alkoi taas 10-vuotiaana pelittää niin mahtavasti, että nakersi 10 miljoonan rajan yli."

Hallsta Lotus on upea ja raamikas ilmestys, ja odotukset olivat korkealla siitosoriinakin. Siinä tuli pettymys, sillä 64 jälkeläisestä kaksi on saanut kasaan miljoona kruunua, Lärkan, n. 1,5 miljoonaa kruunua ja vielä juokseva yhdeksänvuotias Forspärla, 1,1 miljoonaa.

"Hallsta Lotus saa paikan Järvsöfaksin muistolehdosta Faksenin entisessä tarhassa. Siellä on mullan alla jo Faksen Jr:kin ja kohta Hallsta Lotus myös. Pidetään muistohetki sitten, kun pandemiamurheet ovat ohi."

Tässä linkki Travrondenin uutiseen.

Tästä pääset Hallsta Lotuksen uran numeroihin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kolmen maan yhteistön hedelmä Pekka Lillbackan Wolt Norjan derbykarsinnan voittaja

Täyden matkan valiovauhdilla viilettänyt Järvsö Aron Minna Moilaselle - ”Moottoria on, kunhan se saadaan vain käyntiin”

Kiireinen Jan-Olov Persson luottaa Olli Koivuseen – "Juhannus menee työn merkeissä. Kolmen päivän aikana meillä on 18 hevosta Ruotsissa startissa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video