Uutiset

"Tarzan" Melander valloitti Ruotsin laukkaradat ja osti uuden huippuravurin Chestnut Hillin

Stefan Melander on varsinainen Tarzan. Hänen tallinsa laukkaruuna Swinging Of Venicellä on jo viisi peräkkäistä. Toisaalta hänen piti myydä hevosiaan, mutta sankari ostikin uuden kalliin ravurin Amerikasta.
Miika Lähdeniemi
Hevosrakkaus: Nuncio ja Stefan Melander

Stefan Melanderin lempinimi ei siis turhaan ole "Tarzan". Jokin aika sitten huippuravivalmentaja Melander innostui ajatuksesta treenata myös laukkahevosta. Tukholman uusi laukkarata Bro Parkhan ei sijaitse kaukana Melanderin ja vaimonsa Catarina Lundströmin hevostilasta Enköpingissä. Hevonen on hevonen, rakkaus on rakkaus. Nyt kyseisellä nelivuotiaaksi tulleella ruuna Swinging Of Venicellä on viisi peräkkäistä tolppaa Bro Parkista - tuorein voitto viime sunnuntailta.

Se on saavutus, jonka Expressenin "hevosprofessorin", ravitoimittaja Bengt Adielssonin, ravi- ja laukkavalmentaja Hans Adielssonin veljen eli tähtikuski Erik Adielssonin sedän, mukaan ei pitänyt olla mahdollista. Tasoituksethan tulevat laukkaurheilussa lisäpainona ratsukkoon, ja voitot lisäävät painoa. Mainittu B. Adielsson arvioi aikanaan, ettei viiden peräkkäisen tikun saavuttaminen ole mahdollista tasoituslähdöissä.

Oli kuitenkin. Toki Melanderin laukkamenestys ei tullut sittenkään sormia napsauttamalla. Tarzan valmensi ensin itse ruunaa ensimmäiset kolme kilpailua, ja menestys jäi puuttumaan. Arvioiden mukaan Tarzanin laukkahevonen oli fyysisesti kunnossa, mutta vauhtia puuttui. Tuore laukkahevosenomistaja otti "lusikan kauniiseen käteensä" ja antoi hevosensa laukkavalmentaja Annika Sjökvistille työstettäväksi. Vauhti löytyi ja loppu on historiaa, toki tosiaan vain "tavallisista" laukkatasoituksista toistaiseksi.

Pääset Swinging Of Venicen kilpailutietoihin tästä linkistä.

Melander omisti parhaimmillaan tai pahimmillaan kumppaninsa ja kumppaniensa kanssa n. 350 ravurisukuista hevosta. Hän on viime aikoina myynyt niitä nettihuutokaupoissa ja kokonaisina ikäluokkina - ilmoittanut yksinkertaisesti järkiperäistävänsä toimintaa. Kuitenkin samoihin aikoihin viidennen perättäisen laukkavoiton kanssa Tarzan latoi ison summan dollareita tiskiin ja osti uuden ravurin Amerikasta, nelivuotiaan ori Chestnut Hallin (Muscle Hill), 09,5.

Ori on paitsi kova hevonen, myös supervanhemmista. Emänsä Poof She's Gone (Kadabra), meni voittoajan 10,3, tienasi peräti 1,359 miljoonaa taalaa ja voitti 14 koko uransa 26 startista, mm. kaksivuotiaiden tammojen Breeders Crownin. Pohjois-Amerikassa Richard Nifty Normanin valmentama Chestnut Hill puolestaan itse voitti viime kaudella Canadian Trotting Classicin ja oli muiden saavutusten muassa kolmas Breeders Crownissa ja neljäs Kentucky Futurityssä. Se on tienannut 710483 dollaria, ja oli viime kauden neljäs kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien ansiotiastossa Pohjois-Amerikassa. Nifty Norman treenasi myös Poof She's Gonea.

"Rakastuin Chestnut Hilliin jo varsana", Stefan Melander kertoo.

"Olisin halunnut huutaa sen Lexingtionista yksivuotishuutokaupasta, mutta hinta meni kuitenkin karkeasti yli budjettini, 410000 dollaria lopulta. Nyt sain sen käsiini! Ori tähtää ensin Ruotsin orinäyttelyyn ja sitten kilparadoille. Jos saan lisää ravurisukuisia hevosiani myytyä, saatan mennä myös laukkahevoshuutokauppaan. On vähän into päällä."

Uutisessa on lainauksia Expressenin Stefan Melanderin kronikasta, johon pääset tästä.

Tästä pääset Sulkysportin uutiseen Chestnut Hillin ostosta (artikkelissa on tarkkaan käyty oriin suku läpi).

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suur-Hollolan ja Derbyn sankari on kuollut

Stefan Melander: "Kun huutokauppa alkoi, oli pakko lähteä tietokoneelta"

Propulsionin omistaja kieltäytyy maksamasta kymmenien miljoonien kruunujen palkintolaskua Ruotsin keskusjärjestölle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video