Uutiset

Keskustelua gaalavalinnoista Hippoksen Himangan ja ravitoimittajien Kanervan kanssa

Ravigaala tuli ja meni uudessa muodossaan, ja aiheutti luonnollisesti keskustelua. Suomen Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka ja ravitoimittajien puheenjohtaja Jani Kanerva vastaavat tällä kerralla varsin lievään kritiikkiin.
Terhi Piispa-Helisten
Next Direction ja Iikka Nurmonen räjäyttivät Suomen ravien absoluuttisen nopeusennätyksen kesällä Mikkelissä uusille lukemille 08,9, mutta eivät saaneet suorituksestaan edes mainintaa vuoden ravigaalassa. Väärin vai oikein?

Pandemia aiheutti ravigaalan siirron kokonaisuudessaan televisioon ja verkkoon. Lauantai-illan palkintosäihke sai varsin positiivista palautetta. Tosin jonkin verran ihmeteltiin, mikseivät absoluuttisen SE-tuloksen uusille lukemille 08,9-tuloksellaan Mikkelissä työntänyt Next Direction tai syövän selvittänyt ja 8000 voiton merkkipaalun saavuttanut Antti Teivainen olleet palkittujen joukossa. Kysytään Suomen Hippoksen "gaalavastaavalta" Tomi Himangalta ja ravitoimittajien puheenjohtajalta Jani Kanervalta kommenttia asiasta ja muutenkin gaalasta sekä palkitsemisista.

"Pääosin ollaan tyytyväisiä gaalaan", tuumaa Himanka.

"Aina löytyy parantamisen varaa, ja jos nyt järjestettäisin uusi gaala, niin voisi tehdä noita parannuksia, mutta yleisfiilis on positiivinen. Katsojaluvutkin olivat hyviä - ihan kaikkea dataa en ole vielä saanut käsiini, tosin. Ymmärrän kritiikin palkitsemisten puutteiden osalta. Lähetyksen kesto asetti rajoituksensa palkitsemisien määrälle, ja nuo mainitut olisivat ilman muuta ansainneet tulla huomioiduiksi. Kaikki alan ammattilaiset painottivat, ettei moinen gaalalähetys saisi mitenkään mennä yli kahden tunnin. Tuo aiheutti typistämistä palkittujen luettelossa, ja silti mentiin kestossa yli kahden tunnin."

Ravitoimittajat ry:n hallitus vastaa valtaosasta vuoden parhaiden valinnoista. Mikä tunne jäi yhdistyksen puheenjohtajalle Hevosurheilu-lehden vakionimelle Jani Kanervalle?

"Nyt ei ehkä ollutkaan erityistä polemiikkia odotettavissa valinnoista, eikä sitä hirveästi tullutkaan. Toki jotain palautetta on tullut, mutta jos ei mitään eri mielipiteitä olisi, niin sehän olisi tosi hämmästyttävää."

"Vuosittain valintaraati on huomioinut ja palkinnut erityisistä saavutuksista hevosia ja henkilöitä kunniamaininnoin, samoin kuin menestyneitä amatööristatuksella kilpailevia. Esimerkiksi Next Directionin SE-juoksu tai Antti Teivaisen 8000. voitto olivat viime vuonna tällaisia poikkeuksellisia saavutuksia. Kunniamaininnat jätettiin kuitenkin tällä kerralla Hippoksen pyynnöstä pois gaalalähetyksen tiivistämiseksi, samoin kuin jouduimme ennakkoon rajaamaan kategorioista pois Tähtien Tallin ja elämäntyöpalkinnon. Jälkimmäisen vaikkapa Reijo Borgström esimerkiksi jo ansaitsisi."

Kanervalla oli myös kehitysehdotuksia, omia ja ihmisiltä saatuja:

"Sain eräältä raviharrastajalta palautteena, että amatööristatuksella kilpaileville olisi gaalavalinnoissa erikseen oma palkintoluokkansa. Jatkoa ajatellen olisi ehkä syytä olla myös nuoremmille suomenhevostammoille sekä 2-vuotiaille lämminverisille oma palkintoluokkansa. Eli 2-4 kategoriaa nykyistä enemmän gaala-aikataulujen niin salliessa."

MT Ravinetin toimittajat Kaijaleena Runsten ja allekirjoittanut Riku Niittynen ovat Ravitoimittajat ry:n hallituksen jäseniä ja osallistuivat vuoden parhaiden valintoihin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Iikka Nurmosen ja kaksinkertaisen Solvallan valloittajan polut kohtasivat jälleen

Leppävirralla pullat hyvin uunissa, vaikka SE-tykki ja Suomen mestari viruksen kourissa viruukin.

Suomenhevoset ja lämminveriset eri päivinä esillä Jokimaan helmikuun orinäyttelyssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video