Uutiset

Ville Pohjola hioo laina-ajokeistaan pitkäaikaisia kilpureita – MT Ravit kävi kylässä Kaustisella

Ville Pohjola on haluttu lainaohjastaja. Viime vuonna hän nappasi voiton Rovaniemen ajajaliigassa.
Ville ja Tiina Pohjolalla on tällä hetkellä valmennuksessa seitsemän hevosta. Karsinoita tallissa on kahdeksalle.

MT Ravien jaksossa tutustutaan tällä viikolla koko ikänsä hevosten parissa touhunneeseen Ville Pohjolaan ja hänen puolisoonsa Tiina Pohjolaan.

Kuhmoisista kotoisin oleva Pohjola on tehnyt jyrkkää nousukiitoa lainaohjastajana varsinkin Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa. Hän voitti viime vuonna muun muassa Rovaniemen ajajaliigan.

Sekä miehessä että ajotavoissa silmiinpistävää on rauhallisuus. Kun teiniajan kynnyksellä muut kiinnostuivat mopoista, innostui Pohjola hevosista. Hän haluaa rakentaa laina-ajokeistaan pitkäaikaisia kilpureita, jotka ovat monen omistajan mieleen.

Pohjolan pariskunta tapasi toisensa Kaustisen Ravikoulussa ollessaan samalla luokalla. Nykyään he asuvat Kruunupyyn Teerijärvellä.

Kaustisella sijaitseva vuokratalli on reilun 10 kilometrin päässä kodista, ja tallilta on kolmisen kilometriä Kaustisen raviradalle.

Vuokratallin on aikoinaan rakentanut "pikkuteräsori" Liptuksen omistaja-valmentaja Alpo Puumala. Naapurissa tallia pitää Juha-Matti Paavola.

Ravien kehityksestä Pohjolalla on vahvat mielipiteet, vaikkei hän mielellään ota osaa ravipolitiikkaan. Kaustisen Raviradan johtokunnassa hän on mukana edustaen aktiivitoimijaa.

Villen isä Esa Pohjola oli aikoinaan menestynyt hevosten valmentaja ja ohjastaja. Hän menehtyi valitettavasti reilu vuosi sitten.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haminan voimajyrä Tuviker jäi tänä vuonna "Lähdettäis, jos päästäis" -asetelmaan

"Se oli sellainen 'kohhaus' meidän elämässä, että ei se koskaan unohdu" – Aarne Halla-Aho kuningatarkisan voitosta 2008

Kohti Kunkkareita -ohjelmassa avoimeen sarjaan murtautunut Layla – "Tämä homma täytyy mennä eläimen ehdoilla", sanoo omistaja-valmentaja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video