Uutiset

Mascate Match muutti: uusi osoite on Lemlahdensaari, Parainen

Ravisuomen nykyinen kruunattu kuningatar Mascate Match muutti maanantaina Vihdistä Paraisille. Samalla se koki elämänmuutoksen: siirron kilpatallista siitostoiminnan puolelle.
Riku Niittynen
Mascate Match ja ne kuuluisat pitkät korvat. Massi asuu Vermon historiassa ja ihmisten sydämissä ikuisesti, mutta fyysisesti tamma muutti maanantaina pääkaupunkiseudulta Turun seudulle.

Suomen kallein hevonen on muuttanut. Raviliiga HIFK:n omistuksesta vuodenvaihteessa ison kimpan Massi Stablelle muhkealla 307000 euron kauppasummalla siirtynyt supertamma Mascate Match siirtyi Pekka Korven kilpatallista Vihdin Huhmarista Qvidjan kartanoon Lemlahdensaareen Paraisilla. Qvidja puolestaan on, muun muassa, Korven ja tilan omistajan Ilkka Herlinin hevoskasvatukseen suuntautuva yhteisyritys.

"Maanantaina kävimme viemässä Massin", Pekka Korpi kertoo hieman haikeana.

 "Näin sovittiin omistajakimpan kanssa, ja siellä Qvidjan hyvissä oloissa se nyt tulee asustamaan. Käyn siellä säännöllisesti, joten tammaa tulee nähtyä samalla. Sillä on nyt edessä uudet kuviot."

Vanhan omistajaporukan ihmisistä koostuvan Massi Stablen suunnitelmassa oli tähdätä Mascate Matchilla viime syksyn jännevamman jälkeen pelkästään siitosuralle. Tätä suunnitelmaa siirrossa toteutetaan, ja jonkin ajan kuluttua edessä lienee siemennys.

Qvidjassa asustaa pääosin Korven ja Herlinin yhteistoiminnan kasvatteja Combo-sukunimestään tunnettuja varsoja, sekä niiden emiä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uudenmaan Upein tarjoaa stipendit kaikkien finalistien hevosenhoitajille

Ilkka Korpi ottaa Magical Princessin ohjat kun Pekka Korpi on sukuloimassa

Ravialan johtajien tulotaso säilyi korona-aikanakin – taustavaikuttajilla huimat pääomatulot

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video