Uutiset

Seinäjoki Race kutsuu mukaan hevosia myös ulkomailta – 14 vuorokauden karanteenia lähtömaassa suositellaan

Ulkomailta mahdollisesti saapuville hevosille ja ihmisille aiotaan rakentaa oma "kupla".
Antti Savolainen
Seinäjoki Race jäi viime vuonna väliin koronatilanteen takia, kun Suomen ravit olivat kaksi kuukautta tauolla. Kuvassa vuoden 2019 kisan voittajaksi kirii lähimpänä kameraa Santtu Raitalan ajama Atupem.

Huhtikuun 17. päivä ajettava Seinäjoki Race saa tällä tietoa mukaan myös kansainvälistä väriä. Kisan promottoori Mikael Mattfolk kertoo, että koronatilanteen ohella etenkin etelämpänä Euroopassa levinnyt hevosten herpesvirus EHV-1 on tuonut kisajärjestäjille runsaasti harmaita hiuksia. Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto ovat suositelleet Suomeen tuotaville hevosille 14 vuorokauden karanteenia.

"Päädyimme pitkän taustaselvityksen jälkeen yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa siihen, että ulkomailta kutsuttaville hevosille riittää 14 vuorokauden karanteeni lähtömaassa. Eli ne eivät voi kilpailla lähtömaassa kahteen viikkoon ennen Suomeen tuloa, vaan pysyvät kotitalleillaan."

Käytännössä ulkomailta kutsuttavat hevoset tulevat olemaan mielenkiintonsa kisaan jo aiemmin ilmaisseen italialaisen Alessandro Gocciadoron Vernissage Grif ja joitakin ruotsalaishevosia.

"Gocciadoron kohdalla asia menee luultavasti niin, että hän tuo hevosensa ensin Ruotsiin ja se on siellä vähintään kaksi viikkoa karanteenissa. Hän on muutenkin tuomassa osan hevosistaan kilpailemaan Ruotsiin nyt keväällä eli perustaa sinne taas filiaalin", Mattfolk kertoo.

Myös koronatilannetta seurataan luonnollisesti tarkasti. Mattfolk huomauttaa, että sen suhteen ei voi vielä tehdä kovin pitkälle meneviä ehtoja ja suunnitelmia, koska tilanne voi muuttua nopeasti.

"Olemme tiiviisti yhteydessä viranomaisiin. Tällä hetkellä Suomeen pääsee negatiivisen koronatodistuksen esittämällä. Tarkoitus on rakentaa ulkomailta Seinäjoelle saapuville hevosille ja ihmisille oma 'kuplansa', johon pääsevät vain eläinlääkäri ja muut tarvittavat järjestäjän edustajat."

Seinäjoki Raceen kutsutaan yhteensä 10 hevosta. Kutsun ovat tähän mennessä saaneet Selmer I.H., Le Gros Bill ja Grainfield Aiden.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Italian vauhtiori Vernissage Grif saapuu Seinäjoki Raceen - samoin Hotshot Luca

Italialaistykki Vernissage Grifin taustavoimilla halukkuuta Seinäjoki Raceen - ”Suunnitelma on mennä tänä vuonna matalammalla profiililla”

Ihmisten ja hevosten virusten puristuksissa: Anu Niskanen kertoo italialaisen Gocciadoron tallin haasteista

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video