Uutiset

Anu Intonen Italian oreista: Chief Orlando mainion tuntuinen - Cokstilen ehtiminen Elitloppetiin siinä ja siinä

Suomalainen Anu Intonen hoitaa italialaisten huippuhevosten omistajan Renato Santesen tallin tähtiä, mm. Elitloppetin voittanutta Cokstilea ja suomalaisille tuttua Chief Orlandoa.
Adam Ström / stalltz.se
Renato Santesen huippuhevoset Chief Orlando ja Cokstile samassa kuvassa Solvallassa ennen viime vuoden Elitloppetia.

Nyt Renato Santesen joukkue on rantautunut Etelä-Ruotsiin ja Chief Orlando starttaakin lauantain uuden kotiratansa Halmstadin Kultadivisioonassa. Intonen tuli armeijan kanssa Ruotsiin keskiviikkona, ja muukin joukkue alkaa starttailla pikkuhiljaa pohjolassa. Mukana on peräti 16 Santesen hevosta

"Kova reissu oli, yli 2000 kilometriä hevosauton ratissa", Intonen kertoo.

"Rajanylitys sujuu hevosautolla hyvin, ihan rauhassa sai ajaa yli rajojen. Yksi kaveri ajoi henkilöautoni, ja häneltä puolestaan vaadittiin koronatodistuksia joka paikassa. Nyt aletaan pikkuhiljaa olla asetuttu tänne Halmstadiin, ihmiset ja hevoset."

Mitä joukkueelle kuuluu juuri nyt?

"Lauantain startti tulee vähän nopeasti pitkän kuljetuksen jälkeen, kun ori on vielä aika herkkä muutoksille. Kuitenkin se tuntuu nyt viimeisimpien ajojenkin perusteella todella hyvältä. Viime startissahan se jäi ihan pussiin ja tuntui kuskin mukaan ehkä parhaalta ikinä. Torinossa ykkösrata, mistä lähdettiin, on ihan killeri. Ei siitä saa keulaa vaikka olisi kuinka nopea avaaja, eikä oikein kakkoseltakaan. Tässä ei odoteta voittoa vaan hyvää alkua reissulle vain. En osaa sanoa, saisiko sillä tuolta ulkoa ensin keulat, mutta jos saa, tällä kertaa varmaankin annetaan se suosikille sitten kuitenkin. Samoilla varusteilla mennään, kuin tähänkin asti: reiällisillä kokolapuilla ja kengät jalassa."

"Cokstilellä oli talvella tauko trenissä astutustenkin takia ja vielä pieni lihasvastoinkäyminen, joka tuli, kun ori laskeutui pukilta. Pientä vammaa oli siis alla jo viime syksyltä. Se voi ehtiä Elitloppetiin, mutta ei sinne voi väkisin mennä. Ja sen jälkeenkin on hyviä lähtöjä, niin en nyt osaa sanoa kuinka todennäköistä osallistuminen tässä vaiheessa on?"

"Ihmisillä on juuri nyt hyvä, kun kohta saadaan simpukkapastaa. Valmentaja Mattia Orlando pitää ruuanlaitosta ja yksi hevosenhoitajistakin on kokki. Italialaiseen tyyliin joka päivä syödään hyvin lounaalla. Peter Ingves ja Jerry Riordankin hierovat tuossa käsiään. Peter auttelee meitä täällä Halmstadissa ja Jerry valmentaa omia hevosiaan tuossa vieressä." 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Face Time Bourbon, Cokstile ja Chief Orlandokin tähtäävät Napolin Lotteriaan

Jättipalkinnon Lotteria: Cokstile jäi pois pikkuvaivan takia - Chief Orlando parantaa

Tuore Elitloppet-voittaja Cokstile vaihtaa heti tallia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video