Uutiset

Kultaleijona ohjasti Peanutsin kakkoseksi - ”Tämä on tosi kivaa”

Antti Pihlströmin ohjastajauran avaus sujui kunniakkaasti. Tuloksena oli kakkossija.
Antti Savolainen
Anne Kangas ja tärkeä hevosensa Peanuts.

24. huhtikuuta C-ajoluvan suorittanut jääkiekon maailmanmestari Antti Pihlström avasi tiistaina Mikkelissä ohjastajanuransa. Hänen ajokkinaan toimi hänen osaomistamansa Peanuts, joka kuuluu Suomen tammatähdistöön. Anne Kankaan valmennettavan voittosumma on yli 293 000 euroa. 6-vuotiaan meriittilistalle on liitetty St. Legerin, 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ja Arvid Åvallin TammaDerbyn täysosumat. Derbyssä Peanuts oli kolmas.

 

Kangas sanoi jo ennen lähtöä, että Peanutsilla on tarkoitus pitää tempoa yllä. Pihlström teki rattailla työtä käskettyä. Kiivaasti matkaan kiskaissut Peanuts jäi paikkojen selvittyä johtavan kupeelle. Avaus oli vauhdiltaan 08,5, ja kierros viiletettiin 10,5. Loppua kohti tahti hieman hiipui. Ykköseksi iski selissä vaaninut Santtu Raitalan ohjastama ja Kimmo Aholan valmentama Staro Moschino. Pihlströmin Peanuts kamppaili kunniakkaasti kakkoseksi. Staro Moschinon voittotulos oli 11,3aly. Peanuts noteerasi ajan 11,4.

 

Kukaan ohjastaja ei ole Suomessa aiemmin ajanut uransa avauskisassaan näin kovaa tulosta.

 

”En tiedä jäikö hampaankoloon, Santulla tuli ulkoa hevonen lujaa. Ne korvapallojen narut jäivät jonnekin, en saanut niitä auki”, kertasi Antti Pihlström startin tapahtumia TotoTV:n lähetyksessä tuoreeltaan Lauri Hyvösen tekemässä haastattelussa.

 

”Oli hieno fiilis, kerran olen käynyt aiemmin lähtöauton takana, ja nyt pääsi tällaisellä hevosella. Aika lähellä oli, ettei päästy keulaan. En uskaltanut kääntää Tapsan (Perttunen ja Bosses Lady) eteen, ja ajattelin, että ajetaan sitten rinnalta. Annoin tamman mennä reipasta, ja ihan hyvin sujui. En tiedä siitä, juhlittaisiinko voittoa, jos korvapallojen naru olisi löytynyt”, jutteli tyytyväinen Pihlström.

 

Hän lupasi, että ohjastaminen tulee taatusti jatkumaan.

 

”Tämä on tosi kivaa. Jatketaan hommia, ja katsotaan, mitä hevosia pääsisi ajelemaan.”

 

Hyvösen kysymykseen, tuleeko raviohjastamisesta jonain päivänä hänelle ammatti, Pihlström ei antanut ainakaan kielteistä vastausta.

 

”Ei sitä koskaan tiedä, oli tosi mukavaa.”

 

Lähdön voittaja Staro Moschinoa ohjastanut Santtu Raitala kehaisi myös Pihlströmiä.

 

”Oikein hyvä suoritus Antilta. Siinä kohtaa, kun ohjastaa ensimmäisen starttinsa ja tulee ehjänä maaliin ja vieläpä kakkossijalla, niin hyvin on mennyt”, kannusti valtakunnan ykköskuski kultaleijonaa.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: urheilullista ilotulitusta Tetrick Wanian, An-Dorran ja Face Time Bourbonin johdolla

Kolmekymppinen Santtu Raitala ei anna tilastoiden vaikuttaa tekemiseensä radalla

Video: "Hevoset ovat minulle ylivakava harrastus” – viimeinen silaus Anu Paavolan menestystallin toimintaan tuli Kati Lindsbergin vinkeillä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video