Uutiset

Per Nordströmillä täydellinen viikonloppu – suomalaisomisteinen Islay Mist Sisu "ikäluokkansa kärkitamma" Ruotsissa

Niin ikään suomalaisomisteiselle Grande Diva Sisulle kaavaillaan Suomen debyyttiä St Michel -viikonloppuun.
Antti Savolainen
Per Nordström on merkannut kalenteriin Grande Diva Sisun kohdalle St Michelin avoimen tammalähdön. Islay Mist Sisu keskittyy E3-karsintoihin.

Etelä-Ruotsissa Malmön lähistöllä hevosiaan valmentavalla Per Nordströmillä oli täydellinen viikonloppu. Ensin Nordström ohjasti tallin Önas Princen Mantorpin V75-kierroksen kruununa ravatun neljävuotiaiden Ina Scotin Muistoajon voittoon. Chocolatierin poika kuittasi 250 000 kruunun eli liki 24 900 euron arvoisen ykkösen huipputuloksella 1.11,1a 2140 metriä.

Sunnuntaina Nordström voitti puolestaan suomalaisen Erno Gardemeisterin Garde Häst AB:n Islay Mist Sisulla Guldstoet-lähdön Axevallassa. 350 000 kruunun ykköspalkinto irtosi 1.13,9a ajalla.

Sunnuntaisen voiton myötä Beer Summitin toista ikäluokkaa oleva tamma ylitti jo kahden miljoonan kruunun voittosumman

”Olen tosi tyytyväinen hevosiini. Islay Mist Sisu on mielestäni ikäluokkansa tämänhetkinen kärkitamma. Se oli vielä vähän tukkoinen kauden avauksessa jäädessään toiseksi Halmstadin Breeders Crown-alkuerässä. Axevallassa tamma esitti parasta osaamistaan, ja voitto tuli hienolla tavalla”, toteaa tyytyväinen Per Nordström.

Ensimmäisen E3-koitoksen Islay Mist Sisu jättää väliin ja tähtää valmentajansa mukaan mailin E3-karsintoihin, jotka ajetaan elokuun alussa Rommessa. Tätä ennen on tarkoitus ajaa Sprintermästare torstaina kolmevuotiaiden tammojen lähtö Halmstadissa. Syksyllä on tarjolla kaiken mennessä suunnitelmien mukaan Oaks ja Breeders Crown.

Aiemmin keväällä Kungapokalenin voittaneella Önas Princella Nordström tähtää Sprintermästareen sekä kotiradalla ravattavaan nelivuotisikäluokan pääkilpailuun Derbyyn.

”En ole aiemmin tohtinut sanoa, mutta Önas Prince on paras koskaan valmentamani hevonen.”

Jägersron tiistai-illan avauslähdössä Garde Häst AB:n Elvira Vixi tekee uransa kolmannen startin. Islay Mist Sisun ikätoveri ei ole lainkaan hullumpi aloittelija valmentajansa mukaan.

”Se ei ole yhtä varhaiskypsä kuin tallikaverinsa, ja on laukannut vähän varsamaisuuttaan. Mutta kapasiteettia siitä löytyy, ja luulisin sen pystyvän 16,5-tulokseen. Saa nähdä mihin se riittää kovatasoisessa lähdössä”.

Myös viisivuotiaaksi kääntynyt Einari Vidgrèn Oy:n omistama Grande Diva Sisu löytyy Nordströmin tallista. Tamma jäi vilustuneena pois toukokuun alun kilpailusta.

”Tamma tuntuu hyvälle kotona, ja todennäköisesti juhannussunnuntain tammaeliitti Kalmarissa on seuraava kilpailu. Sen jälkeen olen merkannut kalenteriin Mikkelin avoimen tammalähdön St Michel-viikonloppuna."

"Olisi mukava ajaa tamman kapasiteettia vastaava ennätys, ja omistajille olisi mukava nähdä huippuhevosensa kilpailemassa kotimaassaan", hän perustelee.

Lue myös:

Jägersron derbyilta: Grande Diva Sisu Tammaderbyn finaaliin

Naapurimaan suomalaisella ikäluokkamenestyjällä Islay Mist Sisulla onnistunut avaus

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naapurimaan suomalaisella ikäluokkamenestyjällä Islay Mist Sisulla onnistunut avaus

Torniosta Tukholman seudulle päätynyt Marko Alamäki: "Kyllähän minun maailmankuvani olisi ollut paljon rajoittuneempi, jos en olisi lähtenyt reissuun Torniosta"

Suurvoitto Suomeen Ruotsista – Islay Mist Sisu toi 1,4 miljoonaa kruunua

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video