Uutiset

Jonna Irrin kaksikko tavoittelee välieräpaikkoja Suur-Hollolaan – "Jos vain 'Taisto' on yhtä hyvä kuin viime kerralla, pitää meillä olla hyvät saumat viiden parhaan joukkoon"

Toisen tulosrivissä ei näy viime kerran laukka.
Kari Salonen
Jonna Irri ja Majestic Man tavoittelevat jatkoon pääsyä Suur-Hollola-ajon alkukilpailuissa tänään Lahden Jokimaalla.

Torstai-iltana ravattavissa Suur-Hollolan alkuerissä ovat Ruotsissa talvehtineen Jonna Irrin valmennustallista mukana Majestic Man ja Sahara B Boy. Viime vuonna Suur-Hollolan finaaliin selvinnyt Majestic Man osoitti viimeksi Gävlessä kunnon olevan kohdillaan.

Toinen sija hopeadivisioonassa hienolla 1.12,4 täyden matkan volttiajalla tuli vahvan esityksen päätteeksi. Kuusivuotias ruuna sai viimeisenä ravattavaan alkueräänsä neljännen lähtöradan, ja valmentaja suhtautuu levollisesti torstain tehtävään.

"Jatketaan ihan samoilla varusteilla kuin viimeksikin. Ohjastaja Olli Koivunen tuntee hevosen hyvin. Jos vain 'Taisto' on yhtä hyvä kuin viime kerralla, pitää meillä olla hyvät saumat viiden parhaan joukkoon ja sitä kautta reilun kolmen viikon päästä ravattaviin välieriin."

Irrin tallin toinen valmennettava Sahara B Boy on mukana toisessa alkuerässä ohjastajana niin ikään Olli Koivunen. Jo 11-vuoden ikään varttunut aikansa derbykakkonen teki viimeksi Gävlessä myös lähtölaukan jälkeen mainion esityksen.

"Kuten eräs osaomistajista totesi ruunasta, se on uuden elämänsä kunnossa. Jostakin syystä Gävlen lähtölaukka ei näy Suomen tuloksissa. Ilman laukkaa olisi sekin mennyt 12-alkuisen tuloksen. Ei Sahara B Boyn kevään esityksiä pääse moittimaan”, kehuu Jonna Irri suojattinsa viimeaikojen esityksiä.

Lähtöradaksi Sahara B Boylle tuli takarivin sisin. Hitaahkona avaajana ruuna jäänee aluksi taustalle.

"Mielenkiintoiset selät olisi edessä, muttei taideta ehtiä niiden mukaan alussa. Jatketaan samoilla varusteilla, ja on meillä pienet saumat välierän paikkaa. Mutta jo vähän iäkkäämmällä hevosella on aina myös kiinni päivän huumorista."

Jonna Irrin 15 valmennettavaa ovat tällä hetkellä jakautuneet Suomen ja Ruotsin kesken. Jonna on itse kuuden valmennettavan kanssa Suomessa, ja Taneli Säde jäi Ruotsiin Julmyraan yhdeksän valmennettavan kanssa.

"Mennään kesä tällä tavalla, kun osalle hevosistamme on hyvin lähtöjä Suomessa. Syksyllä on tarkoitus siirtää taas koko toiminta Ruotsiin. Olen ilmoittautumassa Ruotsin lisenssikurssille, ja tarkoituksena olisi saada ruotsalainen A-lisenssi syksyn aikana”.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Best In Show AS huutokaupan suomalaisostos - Iivo Ämmälän hankinta menee Jonna Irrille

Jättisukuinen Urchin Isto Kuismalle - tallikaverit mainiossa iskussa

Ari Viander Le Gros Billistä ja Kymi GP:stä: "Nyt käännetään turpa kohti Suur-Hollolaa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video