Uutiset

Lähdekorven ja Ylitalon Mo Sjur tulikokeessa lauantaina

”Tarjotaan kunnon vastus Månlykke A.M.lle. Mihin se riittää tiedetään lähdön jälkeen."
Kaj Närhinen
Joakim Elfving laittelemassa Lähdekorven ja Ylitalon kylmäveriässää Mo Sjuria kotitallillaan Rommessa. Kuvan kaksikon yhteistyö on alkanut vahvasti.

Kari Lähdekorven ja Arvo Ylitalon omistama kylämveriravuri, hienosti Ruotsissa menestynyt Mo Sjur, kohtaa lauantaina Östersundissa uransa kovimman vastuksen V75-pelin toisena kohteena ravattavassa STL kylmäveridivisioonan finaalissa. 20 metriä Mo Sjuria taaempaa starttaa Ruotsin uusin kylmäverivaltias Månlykke A.M. joka on voittanut kaikki kauden neljä starttiaan.

”Ori on ollut hyvä kaikissa neljässä kilpailussaan meiltä käsin", aloittaa Joakim Elfving.

"Hyvillä mielin suunnataan Östersundiin.” 

Valmentajan mukaan palkintopallisijat Månlykke A.M.:in takana tuntuvat etukäteen realistiselta tuttuun tapaan Ulf Erikssonin ohjastamalle Mo Sjurille.

”Tarjotaan kunnon vastus suursuosikille! Jatkamme samoilla varusteilla kuin aiemmin."

Kovaa nousua Ruotsin kärkivalmentajien joukkoon tekevällä Elfvingillä on kolme hevosta V75-lähdöissä. Kolmannen V75-kohteen nuorten ohjastajien lähdön Qeen Rocia ei pidä unohtaa.

”Tamma on kunnossa, toki toisen rivin uloin rata 15 hevosen autolähdössä on haasteellinen. Mutta jos rutinoitunut Kevin Oscarsson onnistuu löytämään asiallisen paikan parijonosta, en yllättyisi meidän osallistuessa voittotaisteluun”.

Kari Lähdekorpi on tyytyväinen kylmäverisensä otteisiin:

"Etukäteen arvelutti minkälainen oriin kehityskaari tulee olemaan. Mo Sjur on jo nyt viisivuotiaana osoittanut, että se riittää hyvin vähän kovemmissakin lähdöissä."

Lauantain tehtävään hän suhtautuu kuitenkin maltillisesti.

“220 000 kruunun ykköspalkinnolla pitääkin olla kova vastus. Pääsemme kuitenkin sopivasti mittaamaan tasomme."

Pitemmällä tähtäimellä Lähdekorvella ja Ylitalolla on suunnitelmissa tuoda Mo Sjur Suomeen kilpailemaan. Mutta vielä ei ole sen aika.

“Jos ori parin kolmen vuoden päästä menee 21-vauhteja, on sille hyvin tarjolla lähtöjä Suomessa. Annetaan sen kehittyä rauhassa. Olen vähän pohtinut olisiko tämänsukuisella kylmäverisellä kysyntää siitoksessakin tulevina vuosina?"

Lähderkorvella on mielenkiintoinen lauantai, sillä Ranskassa Sobel Conway starttaa Vincennesissä Prix Chambon P:ssä.

”Sain viestin, että ajetaan kengät jalassa prepare-startti.”

Hanna Lähdekorven valmentamat hevoset ovat menneet Halmstadista käsin hienosti jo pidemmän aikaa.

”Saamme käyttöömme lisää karsinoita heinäkuun alusta Holmissa. Peter Untersteiner supistaa toimintaansa. Niin kauan kuin Hanna jaksaa ja haluaa harrastaa, hankin mieluusti hänelle sopivia hevosia. Vähän liikaakin on tullut hankittua hevosia viime aikoina. Pitäisi malttaa myydäkin”.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juuri nyt: Amerikan ravien fani Niko Niinikoski ja tammansa Angela D. Garden aloittavat uransa Metsämäessa

Antti Ojanperä osti Caenin huutokaupan päivän kalleimman - ”Juuri tämä meillä oli kiikarissa”

"Pitää uskaltaa lähteä reissuun Ruotsin puolelle suomenhevosella" – Hannu Hietanen lähettää Joriinin Sundsvalliin ja antaa ohjat Ulf Erikssonille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video