Uutiset

Petri Salmela: ”Eläessäni en ole ajanut näin kovaa hevosella läpi, kuin tänään Makethemarkilla Solvallassa!”

Makethemarkilla mielitään Mikkeliin?
Terhi Piispa-Helisten
Petri Salmela ajoi tänään Solvallassa 11,5-vauhtisen mailin hiitin Solvallassa. Kovaluokkainen ori tuntuu olevan palaamassa omalle tasolleen.

Ainoastaan kerran tänä vuonna kilpaillut Petri Salmelan tähti Makethemark juoksi reippaamman harjoituksen Solvallassa torstaina.

"Eläessäni en ole ajanut näin kovaa hevosella läpi, kuin tänään Makethemarkilla Solvallassa! Ajoin mailin 11,5-vauhtia, ja ori tuntui tosi hyvälle. Anders Malmroth kuvasi hiitin, ja tuli jälkikäteen sanomaan, ettei ole koskaan nähnyt orin ravaavan noin hyvin”, myhäili tyytyväinen Petri Salmela hiitin jälkeen.

Kahdeksanvuotias Makethemark on keskittynyt huhtikuun kauden avauksen jälkeen siitospuuhiin. 17 tamman kiintiöstä valtaosa on jo tiineenä. Valmentajalla ei ole kiire starttiin, vaikka Boden tarjosikin reilun viikon päästä ajettavaan Norrbottens Stora Prisiin.

"Olisi väärin oria kohtaan startata jo Bodenissa. Menisihän se varmaan 11 täyden matkan, mutta sen pitää pystyä menemään sekunnin kovempaa”, toteaa valmentaja realistisesti.

Salmelan mukaan juhannukseen asti koitetaan saada viimeiset tammat kantaviksi. Kesä–heinäkuun vaihteessa on kaiken ollessa kunnossa ajateltu tulla starttiin.

Vuonna 2019 St Michel -ajon voittanut ja viime vuonna pronssitilan napannut Makethemark olisi mielenkiintoinen hevonen Mikkeliin.

"St Michel -viikonloppu on aina mieluinen tapahtuma meidän tallillemme. Mutta ensin toki pitää päästä starttiin ja hevosen oltava siinä kunnossa, että voidaan edes haaveilla kutsusta Mikkeliin."

Ensimmäiset E3-karsinnat Eskilstunassa lähestyvät. Useimpina vuosina Salmelan kolmevuotiaat ovat menestyneet mukavasti finaaleissa.

"Kaiken ollessa kunnossa Idomenio Sisu on mukana oriiden ja ruunien karsinnassa ja Backwood’s Boogie tammojen karsinnoissa. Indigo Sisu ei valitettavasti ole maksettu mukaan E3-kisaan, ja se juokseekin ensi keskiviikkona Solvallassa”, kertaa Salmela tallin pisimmälle ehtineiden kolmevuotiaiden suunnitelmat.

Mutta kumpikin tallin potentiaalinen E3-hevonen on esittänyt hyviä otteita, ja etenkin Backwood’s Boogiesta Salmela varoittaa.

"Se on pilannut kaksi edellistä kisaa laukkoihin, joihin löytyy selkeät syyt. On paljon riviään parempi, tosi mielenkiintoinen varsa”.

Petri Salmelan nelivuotiaista erottuu lähes 1,4 miljoonaa kruunua tienannut Hector Sisu.

"Senkin maksaminen ikäluokkakisoihin jäi ikävä kyllä väliin. Breeders Crown on ainoa isompirahainen kisa mihin voidaan tähdätä. Mutta onhan ensi keskiviikkonakin Readly Expressin lähdössä tarjolla 400 000 kruunun ykkönen tarjolla. Olisihan sekin jo hyvä raha”, toteaa Petri Salmela Hector Sisun tulevasta tehtävästä ja nelivuotiskauden jatkosta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hambovoittajan osaomistajan Kenneth Liljamaan kaksivuotias loisti Solvallassa

Suomalaisten osaomistama hambovoittaja Captain Corey loukkaantui

Mika Forssin vauhtiviikko: Kriteriumin karsintoja Teivossa, Bodenia ja Kriteriumin finaalit Solvallassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video