Uutiset

"Tämä ei ollut ihan jokapäiväistä raviurheilua" – Titaanien taisto päättyi taas Odd Heraklesin voittoon – videolla valmentajan tuuletus voittajan julkistuksen hetkellä

Kilpailuennätyksestä jäätiin kymmenyksen päähän.
Elina Paavola
Odd Herakles punnersi parin sentin marginaalilla ohi johtaneen H.V. Tuurin Nordic Kingissä. Voittoaika 1 609 metrin ryhmäajossa 1.19,4.

Nordic Kingissä oli ennen lähtöä ilmassa vahvaa revanssin hajua. Elitkampenissa niukan voiton ottanut norjalaisori Odd Herakles arvottiin lähtöradalle 12 ja sen tiukasti Solvallassa haastanut suomenhevosten toivo H.V. Tuuri sai nelosradan.

Lähdön luonne muuttui kuitenkin paljon, kun eturivin Caijus ja Tuurin Toivo jäivät lähdöstä pois. Iikka Nurmonen nappasi toki keulapaikan H.V. Tuurilla, mutta Mats E Djuse pääsi kaasuttamaan heti johtavan rinnalle. Lissun Eerikin laukka alkumatkalla vei kovimman haastajan pois pelistä.

Ensimmäiset 500 metriä mentiin aikaan 18,5, mutta kierroksen kohdalla kellot näyttivät suht maltillisia lukemia 20,5. 600 metriä ennen maalia Djuse alkoi painaa päälle Odd Heraklesilla ja viimeiset 500 metriä kirmattiin aikaan 19,0. Loppusuoralla H.V. Tuuri kamppaili vastaan parhaansa mukaan, mutta Odd Herakles vyöryi parin sentin marginaalilla voittajaksi.

Voittajan kilometriaika 1.19,4 jää vain kymmenyksen kilpailun ennätyksestä. Ykköspalkinto 50 000 euroa meni Norjaan omistajille Odd Paulsenille ja Linda Kvernenesille.

"H.V. Tuuri vastasi hyvin, molemmat hevoset olivat tosi hyvä", ohjastaja Mats E Djuse kiitteli voittajahaastattelussa.

Hevosen ruotsalainen valmentaja Fredrik Fransson oli onnensa kukkuloilla.

"Hevonen oli uskomaton. Tämä ei ollut ihan jokapäiväistä raviurheilua. Haluan myös kiittää järjestäjiä hienosta vastaanotosta ja asioiden hoitamisesta", hän totesi.

Odd Heraklesin lähitulevaisuuden kilpailusuunnitelmat ovat vielä auki. Orilla on 90 tammaa tälle siitoskaudelle, joten silläkin rintamalla riittää tekemistä.

"Orilla on edellytykset myös maailmanennätystulokseen. Se edellyttää, että siinä lähdössä pidetään sitten tasaisen kovaa matkavauhtia koko ajan", hän summasi Odd Heraklesin kapasiteetin.

Fransson halusi myös ehdottomasti onnitella H.V. Tuurin valmentajaa Ossi Nurmosta varikolla. Orimiehet kehuivat hetken toistensa hevosia vilpittömästi.

Nurmonen otti niukan tappion vastaan urheilumiehen elkein.

"Loistava esitys molemmilta hevosilta, ja Tuurin omistajatkin saivat hyvä palkintorahat (20 000 euroa) H.V. Tuuri on nostanut tasoaan nyt koko ajan, hevoseen on tullut lisää kovuutta", Nurmonen tuumi pestessään oria kisan jälkeen.

Nurmosella on kova kaksikko H.V. Tuuri ja Stallone ensi sunnuntain suomenhevosten Suur-Hollola-ajoon. Toista hevosista ajaa molempien vakio-ohjastaja Iikka Nurmonen ja toista Antti Teivainen.

"Täytyy vielä jutella Iikan kanssa asiasta. Antti osaa tietysti ajaa millä hevosella tahansa, mutta ehkä Tuuri on vielä helpompi ajettava uudelle kuskille."

Katso myös Franssonin tuuletus MT Ravientin Facebook-sivun videolla

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Odd Herakles on toipumassa - hyviä uutisia!

Suomenhevosen päivänä monta tapahtumaa: Kuopion Suomalaisessa illassa Evartti ja H.V. Tuuri uusivat mittelönsä Savo-ajossa

Uutisviikko minuutissa: hevosenpotkusta derbytunnelmiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle