Uutiset

St Michelin yleisömäärä pettymys, mutta radan talous kestää – lisähuolta aiheuttavat mahdolliset korona-altistukset lauantaina St Michelin yleisössä

Viikonlopun kansainvälisen ravitapahtuman lipunmyynti jäi tavoitteesta muutaman kymmenen tuhatta euroa.
Terhi Piispa-Helisten
Lauantaina St Michel -raveissa on voinut altistua koronalle, sillä Essoten alueella todettiin viikonloppuna 11 uutta tartuntaa ja niistä jäljet johtivat muun muassa raveihin. Kuva on lauantailta, jolloin maksaneita ravivieraita oli noin 5 800.

St Michelin yleisömäärä oli kahdelta päivältä 12 754 maksettua lippua.

"Tapahtuman lipunmyynti jäi tavoitteesta muutaman kymmenen tuhatta euroa. Talous kuitenkin kestää tappion", kertoo Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen.

Tavoite oli asetettu noin 15 000 maksaneeseen ravivieraaseen. Se olisi "taannut pääsyn kustannusten suhteen omilleen", kuten hän totesi lauantaina.

Vaikka lippuja myytiin ennakkoon ennätystahtiin, viikonloppu oli järjestäjille pieni pettymys.

Syitä voi hakea säästä: lauantaina oli kova helle ja sunnuntaille ennustettiin ukkosrintamaa. Viime mainittu ylittikin radan mutta jonka vaikutus yleisön viihtyvyyteen jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä väki mahtui hyvin sisään niin radan katsomoon kuin viereisen Saimaa stadium -urheilukeskuksen tiloihin.

Myös epävarmuus koronasta saattoi vaikuttaa.

"Tekisimme silti saman satsauksen nykytiedollakin. Ei tuon tasoista hevosta saa usein Suomeen", Tiainen toteaa viitaten maailman huippuravurien kärkeen kuuluvaan Face Time Bourboniin.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut Essote tiedotti maanantaina, että St Michel -raveissa on voinut tulla altistuksia koronalle lauantain aikana. Lauantaina raveissa oli 5 820 maksanutta katsojaa.

"Kaikkia paikalla olleita kehotetaan hakeutumaan hyvin herkästi koronanäytteenottoon, mikäli pieniäkin oireita ilmenee, jotta tartuntaketjuja ei pääsisi syntymään", Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström neuvoo tiedotteessa.

Tiedotteessa oli myös muita altistuspaikkoja St Michelin lisäksi. Essoten alueella on todettu yksitoista koronatartuntaa perjantain jälkeen. Lähes kaikkien sairastuneiden kotipaikkakunnat ovat Etelä-Savon ulkopuolella.

Osittain tartunnanjäljitys on vielä kesken ja altistumispaikkoja kartoitetaan.

Kari Tiaiselle tieto tuli uutena. Essotesta ei siis oltu informoitu ravirataa maanantaina.

Essoten ohjeiden mukaan jos samaan aikaan altistumispaikassa olleelle henkilölle tulee tilannetta seuraavan neljäntoista (14) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, on syytä tehdä oirearvio verkossa omaolo.fi -osoitteessa tai ottaa yhteyttä päivystykseen. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Essoten tiedote

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

St Michelin korttipakka rajuun uusjakoon – valitettava vetäytyminen, mielenkiintoisia nimiä tilalle

Kolmas erä jää toteutumatta: Odd Herakles ei starttaa Mikkelissä

Maailman ykkösen Face Time Bourbonin agenttitarinan käänne: Mikkelin lennon koordinaatit muuttuivat

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video