Uutiset

Mika Forss korvaa Ulf Ohlssonin Åbyssä mm. Milliondollarrhymellä - Calgary Games topissa

Mika Forss matkusti Ruotsin mestaruusraveihin Göteborgiin Åbyn radalle ajamaan vain yhtä hevosta tammojen RM:een. Kuitenkin tehtävät triplaantuivat hyvin mielenkiintoisten ohjastusten myötä. Mukana tässä uutisessa myös Calgary Gamesin hoitajan Frederica Sandbergin kommentit.
Anu Leppänen
Mika Forssilla oli Åbyn mestaruusraveissa onnea ja epäonnea jo ennen kisojen alkua. Miehelle tuli kivikovia bonusajokkeja, mutta lähtöpaikat ovat huonot.

Forss sai nimittäin poisjääneen Ulf Ohlssonin kaksi kovaa ajokkia, avoimen Ruotsin mestaruuden Milliondollarrhymen (T75-7) ja kolmevuotiaiden EM:n Idomenio Sisun (T75-2). Jälkimmäinen starttaa Petri Salmelan tallista, Milliondollarrhyme Fredrik Larssonilta ja Tammojen mestari ja mestarikandidaatti Hevin Boko (T75-1) Timo Nurmokselta.

Mitä ohjastaja Forss tuumaa ajokeistaan?

"Voi kun olisi tällaisia päiviä enemmän", Forss huokailee.

"Kolme ajokkia riittää vallan hyvin, jos on näin hyviä hevosia. En edes haluaisi enempää, se on pois keskittymisestä. Kuitenkin kaikkien lähtöpaikkoja voisi parantaa. Hevin Boko on kova tähän seuraan, kuten se on näyttänytkin. Sillä on tähdätty tähän, mutta nyt ollaan vähän tuurienkin armoilla tuolta (rata 12). Idomenio on kapasiteetiltaan riittävä ja pärjää näissä lähdöissä. Se oli E3:ssa älytön, sitten vähän hiljaisempaa ja nyt taas parempaa, mutta paikka on tässäkin yönmusta. Samoin Milliondollarrhymellä. Täytyy toivoa vähän onnekkaita vaiheita, joiden jälkeen pääsisi käyttämään ruunan huimaa nopeutta. Todella mielenkiintoinen ajokki joka tapauksessa, kuten nuo kaksi muutakin!"

Mikä on Calgary Gamesin päivän vire, Frederica Sandberg?

"Erinomainen! Ori ei ottanut mitään stressiä parista Menhammarin keikasta. Se oli ihan samanlainen sen jälkeen. Nyt on ollut taas normitreeni. Ennen karsintaa Menhammarissa vierailu vaikutti treeneihin. Calgary on loistavassa vireessä - kaikki hyvin täällä!"

Åbyn Ruotsin mestaruus- ja EM-ravit alkavat kello 15.45 Suomen aikaa. T75 starttaa tavalliseen aikaansa klo 17.20.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Varsavalmentaja Kai Jussila takoo Solvallan voittoja - vuorossa Big Shot

Uutisviikko minuutissa: Retua ja Calgarya

Modernin raviradan prototyypin Åbyn pomo Pedersen: "Heiskanen työnsi minut johtajaksi - onneksi pallo on taas liikkeellä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video