LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ulkomaat

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vain riskiryhmiin kuuluvilla rokotetuilla koronaviruksen vakavaa tautimuotoa

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli miljoonaa rokotettua henkilöä.
LEHTIKUVA/AFP
CDC:n mukaan rokotuskattavuuden kasvattaminen on ensisijainen kansanterveydellinen toimi.

Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronaviruksen vakavaa tautimuotoa, selviää Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) julkaisemasta tutkimuksesta. Kuolleista lähes neljä viidestä kuului vähintään neljään riskiryhmään.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1,2:ta miljoonaa 18 vuotta täyttänyttä yhdysvaltalaista, jotka saivat ensimmäisen rokotteen joulukuun 2020 ja lokakuun 2021 välisenä aikana.

Seuratuista rokotetuista vain 0,18 prosentilla todettiin koronatartunta, 0,015 prosenttia sai vakavia oireita ja 0,0033 prosenttia kuoli.

Tutkimuksessa riskiryhmiksi laskettiin 65-vuotiaat ja vanhemmat, immuunipuutteiset henkilöt, diabeetikot sekä keuhko-, maksa-, munuais-, sydän- tai neurologisia sairauksia sairastavat.

CDC:n mukaan rokotuskattavuuden kasvattaminen on ensisijainen kansanterveydellinen toimi. Riskiryhmiin kuuluville olisi myös syytä kohdentaa esimerkiksi tehosterokotuksia ja varotoimia altistumisten välttämiseksi.

Lue lisää

THL: Uusia koronatartuntoja raportoitu lähes 8 400

THL:n Tervahauta: Nykyrajoituksia syytä jatkaa, muttei kiristää entisestään

Yle: Kahdesti rokotettuja on joutunut Uudellamaalla teholle koronan vuoksi selvästi aiempaa enemmän – HUSin Ruotsalainen: Kolmansilla annoksilla kiire