Aamulehti: Maataloustuottajien syyllistäminen ei ole ilmasto- ja ympäristöministeri Mikkosen mielestä oikein – "He ovat toimineet maatalouspolitiikan ohjauksen ehdoilla"
Lihankulutuksen vähentämisen rinnalla pitäisi Mikkosen mukaan keskittyä siihen, että toimintaan jäävä tuotanto olisi mahdollisimman eettistä ja huomioisi myös luonnon monimuotoisuuden.
Krista Mikkonen huomauttaa, että lihankulutusta pitää vähentää ilmastosyiden ohella terveyssyistä. Kuva: Kari SalonenTulikuumassa lihansyöntikeskustelussa on keskitytty liikaa yksittäisiin asioihin kokonaisuuden sijaan, toteaa ilmasto- ja ympäristöministeri Krista Mikkonen Aamulehden haastattelussa.
Moni ilmastoahdistunut kaipaa konkreettisia tekoja omaan elämäänsä, ja ruokailutottumukset ovat ministerin mielestä sellaisia.
"Jos joku valitsee ryhtyvänsä vegaaniksi tai haluaa vähentää lihankulutusta, se on ilmastoteko josta voi kiittää, ei moittia."
Mikkonen huomauttaa, että lihankulutusta pitää vähentää ilmastosyiden ohella terveyssyistä. Kasvisruuan lisääminen on mukana myös hallitusohjelmassa,
Mutta tuottajien syyllistäminen ei Mikkosen mielestä ole kuitenkaan oikein.
"He ovat toimineet Suomen ja EU:n maatalouspolitiikan ohjauksen ehdoilla. Pitäisi yhdessä miettiä, miten tuottajia tuetaan muutoksessa."
Lihankulutuksen vähentämisen rinnalla pitäisi Mikkosen mukaan keskittyä siihen, että toimintaan jäävä tuotanto olisi mahdollisimman eettistä ja huomioisi myös luonnon monimuotoisuuden. Siksi hän näkisi mielellään esimerkiksi lisää luonnonlaitumien hyödyntämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
