Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Kuinka moni kantaa asetta julkisella paikalla? Poliisi ei tiedä
Tilaajalle
|
Majavien suursavotta aiheutti melkoisen yllätyksen maanomistajalle
Lihan kulutus
Lihantuotanto
|
Yli puolet suomalaisten syömästä karitsasta ulkomaista, kaikkien eri lihalaatujen kotimaisuusaste yli 80 prosenttia
Tilaajalle
Maatalouspolitiikka
|
Kirja: Laidunnus, uudistava viljely ja eläinmäärän vähennys pelastaisivat maatalouden ja ruuan riittävyyden
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuotanto vähentynyt Suomessa yhdeksän prosenttia
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuotanto on pienimmillään yli 10 vuoteen – hinnoissa nousua
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Näin paljon lihan kulutus ja tuotanto vähenivät tammi–huhtikuussa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Arvaatko paljonko naudanlihasta maksetaan nyt Suomessa? Irlannissa tuottajahinta laski 7,51 euroon kilolta
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Väitöskirja selvitti missä lihantuotantoa olisi järkevintä maapallolla vähentää ja missä ei
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna – näin suuri osa oli kotimaista
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus on kasvanut tarjousten ja kaupan merkkien vetämänä – vasikkamäärän perusteella naudanlihan tuotannon lasku on jyrkkenemässä
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Naudanlihan kulutus kasvussa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuonti väheni 40 prosenttia – lihan kulutus kasvaa tänä vuonna
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Sekä lihan kulutus että tuotanto ovat kasvaneet alkuvuonna − lihalajien välillä kuitenkin eroja
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Heikko sianlihan kysyntä syöksi hinnat laskuun Euroopassa – edes jalkapallon EM-kisat eivät auttaneet
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihantuotanto on kolminkertaistunut Suomessa 60 vuodessa, parin viime vuoden aikana tuotanto on kääntynyt laskuun
Lihantuotanto
|
Lihan hinnat nousussa maailmalla, Suomessa kulutus laskee
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus- ja tuotantomäärät pysyvät vakaina – siipikarjan kulutus noussut jo 40 prosenttiin, naudasta ylitarjontaa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Sianlihan hinta noussut Saksassa kuukaudessa yli 7 prosenttia, Suomessa hinta jämähtänyt paikalleen
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan tuonti Suomeen väheni viime vuonna, kulutuksen kotimaisuusaste on edelleen korkea
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Broilerin kulutus jatkaa kasvuaan, sianlihan kulutus ja vienti laskevat
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus ennallaan, tuotanto laskussa – hintakäyrät pysyneet lähes vaakasuorina tänä vuonna
Tilaajalle
Ruoka
|
Punaisen lihan kulutus laskee Suomessa edelleen — maailmalla erityisesti sianlihan syönti hupenee
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan syöminen vähenee Euroopassa tänä vuonna, sianlihan hinta jatkaa laskuaan
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Sianlihan hinta jatkaa laskuaan Euroopassa – lihaa tuotettu kotimaassa alkuvuonna neljä prosenttia viime vuotta vähemmän
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Ennuste: Lihan tuotanto vähenee tänä vuonna kolme prosenttia ja kulutus prosentin, hintojen nousu on vähentänyt hävikkiä
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Sianliha on ennätyshinnoissa Euroopassa – Saksassa siasta maksetaan 2,60 euroa kilolta eli 40 senttiä Suomea enemmän
Tilaajalle
Ruoka
|
Näin Suomi söi: Viljan kulutus kasvoi viime vuonna, nestemaidon väheni
Lihantuotanto
|
Sianlihan tuotanto on vähentynyt kotimaassa 10 prosenttia – hinta 20 senttiä EU:n keskihintaa jäljessä
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihantuotannon edellytykset ovat Suomessa erinomaiset, sanoo Atrian uusi toimitusjohtaja Kai Gyllström – viennissä vastassa on kova hintakilpailu, johon on vastattava lisäarvotuotteilla
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Sekä lihan kulutuksen että tuotannon laskun ennustetaan jatkuvan edelleen
Lihantuotanto
|
HKScan: Lihan kuluttajahinnoissa edelleen nousupainetta, tuottajahintojen suuntaa yhtiö ei kommentoi suoraan – metsäkatoasetuksen ei lihatalon mielestä pitäisi vaikuttaa suomalaiseen nautaan
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihantuotanto ja kulutus vähenivät alkuvuonna – siipikarjalla tuotanto ja kulutus edelleen kasvavat
Tilaajalle
Ruoka
|
Hintojen nousun myötä kala, liha ja vihannekset jäävät hyllylle, ostoskoriin valitaan perunalastuja ja makeisia
Lihantuotanto
|
Lihan tuotantoon ennustetaan kolmen prosentin laskua tänä vuonna – myös lihan syönti vähenee
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihantuotanto väheni kriisivuonna vain kaksi prosenttia – naudanlihan kulutus laski seitsemän prosenttia
Tilaajalle
Maatalous
|
Lihan kulutuksen arvioidaan vähenevän ensi vuonna prosentin, tuotanto vähenisi 2,5 prosenttia
Tilaajalle
Maatalous
|
Maidon hinta ennätyslukemissa Euroopassa, Suomi jäänyt jälkeen
Ruoka
|
Lihan ja maidon kulutus pienenivät Suomessa viime vuonna – koronapandemia vaikutti siihen, mitä ruokatuotteita suomalaiset söivät
Maatalouden kustannuskriisin odotetaan nostavan ruuan hintaa tänä vuonna – sianlihan tuottajahintoihin tullut korotuksia vuoden alussa
Lihan ja maidon kulutus kasvaa maailmalla seuraavat 10 vuotta
Kustannuskriisi ei näillä näkymin juuri vähennä lihantuotantoa – luopuminen kiihtyy sikatiloilla ja nautojen teuraskasvatustiloilla
Punaisen lihan tuotanto ja kulutus jatkavat laskuaan, siipikarjanlihan kulutus kasvaa
Ennuste: Lihan kulutus säilyy tänä vuonna lähes ennallaan, kotimaisuusaste on noussut
Siipikarjanlihan kulutus jatkaa kasvuaan, sian ja naudan kulutus laskevat
Sian hinta nousee rivakasti Euroopassa – Tanskassa nousua 7 senttiä viikossa
Luke: Lihankulutus ei ole laskenut, vaan tasaantunut kovan nousun jälkeen – lihalajien välillä on kuitenkin tapahtunut selvä muutos
Atria aloitti vuoden tulosparannuksella – pääsiäismyynti kasvatti liikevaihtoa enemmän kuin koronahamstraus viime vuonna
Liha on maistunut suomalaisille tänä vuonna viime vuoden malliin – tuotannossa omavaraisuus nousee ennusteen mukaan 98 prosenttiin
Lihaa tuotettiin Suomessa viime vuonna ennätysmäärä – Huittinen suurin sikapitäjä, Kuopio suurin naudanliha-alue ja Salo lampaanlihan
Tutkija Ylellä: Liha on liian halpaa – "koskee erityisesti jauhelihaa ja broilerisuikaleita"
Lihan kulutus elpyi korona-aikana: Tuonti romahti – ostajat suosivat kotimaista
Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi viime vuonna — eniten lisääntyi vihannesten menekki
93 prosenttia suomalaisista syö lihaa, päivittäin alle puolet
Jännitysnäytelmä viljamarkkinoilla, vieläkö hinnat jatkavat nousua?
Kotimaisen lihan suosio on jatkunut vahvana – lihan tuonti vähentyi alkuvuonna yli kymmeneksen
Tilaajalle
Ilmastotietoisuus suosii kotimaista
Kolumni
Tuure Kiviranta
Pitääkö lihantuottajan olla kulutuksen laskusta huolissaan?
Tilaajalle
Markkinakatsaus: Kananmunien kulutus rikkoo aiemmat ennätykset, hinta pysynyt ennallaan
Markkinakatsaus: Ruoka on halventunut maailmalla koko koronapandemian ajan – viljavarastoista lähes puolet on kohta Kiinassa
Tilaajalle
Markkinakatsaus: Sian- ja naudanlihan kulutus laskee, siipikarjan nousee
Tilaajalle
Mikä on suomalaisen lihan tulevaisuus ja mitä on vastuullinen lihantuotanto? Katso videolta tutkijoiden ja MTK:n esitykset aiheesta
Puolet suomalaisista ajattelee, että lihan ilmastovaikutuksia liioitellaan mediassa — kolme neljästä pitää lihan osuutta omassa ruokavaliossaan sopivana
Kansa kaipaa malttia lihakeskusteluun
Ruuankulutuksessa iso käänne: Lihan kulutus kääntyy tänä vuonna laskuun Suomessa, ennustaa PTT
Atria: Tulos laski hieman, punaisen lihan kulutus supistui alkuvuonna 4 prosenttia – "Myynnin rakenne ei ole ollut optimaalinen"
Ruotsalaiset vähensivät lihan kulutusta yli neljä kiloa kahdessa vuodessa – tuottajat tyytyväisiä
Kolumni
Sanni Kiviholma
Taloustutka: Uudet vaihtoehdot syrjäyttävät lihan
Markkinakatsaus: Kuivuuden uhka viljasadolle kasvaa Euroopassa
Tilaajalle
Kuluttajien luottamus suomalaiseen lihan turvallisuuteen on kasvanut
Afrikkalainen sikarutto kasvattaa naudanlihan kulutusta maailmalla
Markkinakatsaus: Lannoitteiden ja viljan hinta nousee
Tilaajalle
Tutkija HS:ssä: Oikea kasvissyöntibuumi koittaa vasta tulevaisuudessa – nyt on meneillään heräämisvaihe, jossa puhetta on paljon mutta tekoja vähän
Tilaajalle
Martat ja Gold & Green aloittavat kasvisruokayhteistyön, lihatalo olisi järjestölle vaikea kumppani
Tilaajalle
Tutkija: Älä tee märehtijästä yksimahaista – Viet tuotannolta perustelut
Tilaajalle
Ministeri Leppä: Lihan tuotantoa paineita kasvattaa, ei vähentää
Tilaajalle
Liha pitää asemansa
Markkinakatsaus: Kotimainen liha ei kata kulutusta – hinnoissa niukkuus ei näy
Tilaajalle
Tutkimus: Nykyisellä kehityksellä antibioottien käyttö tuotantoeläimillä lisääntyy maailmassa yli 50 prosenttia
Tilaajalle
Suomi syö lihaa yhtä paljon kuin viime vuonna – kanan ja karitsan osuudet kasvavat
Tilaajalle
Suomalaiset valitsevat useimmin liha-aterian
Tilaajalle
MTK:n ruokakulttuuriasiamies pohtii: Kasvattavatko uudet tuotteet vai propaganda siipikarjanlihan suosiota?
Tilaajalle
Liha ja tuoreet hedelmät maistuvat suomalaiselle – rasvaton maito jää juomatta yhä useammalta
Tilaajalle
Lihan kulutus on ennallaan, tuotanto Suomessa laskenut
Tilaajalle
"Suomi ei voi muuttua pelkiksi lainehtiviksi viljapelloiksi"
Tilaajalle
Lihan kulutus kasvaa Suomessa
Tilaajalle
MTK: Lihan kulutuksesta kouhkataan turhaan - luvut kolminkertaistuvat, kun luut ja hävikki lasketaan mukaan
Tilaajalle
Yliö: “Lihan kulutuksen vähenemiseen pitää varautua”
WHO:n lihauutinen ei yllättänyt kuluttajia
Nauta ja vasikka ei maistu EU-kansalaisille
Lihan ja maidon kulutus putosi, kananmunien kasvoi
Lihan kulutus kasvussa
Ruotsissa väläytellään päästöveroa lihantuotantoon
Tilastot vääristelevät suomalaisten lihanhimoa
Broilerin kulutus kasvanut neljänneksen
Jokainen suomalainen söi viime vuonna 75 kiloa lihaa