Kuluttaja: Tiesitkö? Omena säilyy myyntikuntoisena jopa lähes vuoden ajan
Osaa lajikkeista saadaan herkutella jo kesällä, kun toiset kypsyvät vasta syksyllä.
Varastointi vaikuttaa jonkin verran omenan makuun. Talvehtinut omena on sokeripitoisuudeltaan korkeampi ja sen happoisuus laskee. Kuva: Sanne KatainenKauppojen hyllyillä saattaa vielä näin alkukesän aikaan olla viime vuoden omenoita. Taustalla on luonnollisesti se, että Euroopan kasvuolosuhteet eivät talvisin ole omenoille suotuisat.
Omenoiden säilyvyydestä kertoo Kuluttaja-lehti.
Eri omenalajikkeita kasvatetaan ympäri maailman, ja ne kypsyvät eri tahdissa. Osaa lajikkeista saadaan herkutella jo kesällä, kun toiset kypsyvät vasta syksyllä.
Kuluttaja-lehti kertoo, että ainakin vielä toukokuussa kaupoissa myydään edelliskesän lopussa poimittuja eurooppalaisia omenoita. Omenoihin ei lisätä säilöntäaineita, vaan ne säilytetään yli talven lähes hapettomissa ja viileissä varastoissa.
Varastointi vaikuttaa jonkin verran omenan makuun. Talvehtinut omena on sokeripitoisuudeltaan korkeampi ja sen happoisuus laskee.
Kuluttaja-lehden juttu (Juttu on maksumuurin takana.)
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
