Lehti: Ruotsalaiset söivät ennätysmäärän siipikarjalihaa
Länsinaapurissamme kulutetaan sellaiset määrät broileria ja kalkkunaa, että tuotantoa pitäisi kasvattaa. Suosion uskotaan olevan kotimaisuudesta kertovan laatumerkin ansiota.Siipikarjanlihan kulutus kasvoi Ruotsissa viime vuonna runsas viisi prosenttia, kertoo Jordbruksaktuellt. Svensk Fågel -järjestön toimitusjohtaja Maria Donis arvelee ruotsalaisten suosivan kotimaista koska se on terveellistä, hyvää ja merkitty selkeästi kotimaisuudesta kertovalla laatumerkillä.
Svensk Fågel -järjestön mukaan kotimaiseen siipikarjanlihaketjuun pitää investoida puoli miljardia kruunua, jotta kulutukseen kyetään vastaamaan. Muuten halpa tuontiliha valtaa entisestään alaa.
Onnistuakseen tuottajien ja jalostuksen satsaukset siipikarjaketjuun edellyttävät, että viranomaiset haluavat tukea ketjun kilpailukyvyn vahvistumista, Donis sanoo.
Kotimaan markkinoiden lisäksi ruotsalainen siipikarjanliha tähyää voimakkaasti ulkomaille. Kilpailuvaltiksi on valittu laatu.
Nytt rekordår för svensk fågel
Lue myös
Lehti: Ruotsalainen ruoka saa kotimaisuusmerkin
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

