Kirja-arvio: Nolo äiti, paras ystävä ja salainen ihastus – kuutosluokkalaisen Ebban elämä on aika tavallista ja juuri siksi kiehtovaa - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Nolo äiti, paras ystävä ja salainen ihastus – kuutosluokkalaisen Ebban elämä on aika tavallista ja juuri siksi kiehtovaa

Riikka Ala-Harjan romaani Kahden isän Ebba on jatkoa Kahden maan Ebballe (2017) ja Kahden perheen Ebballe (2018).
Riikka Ala-Harja: Kahden isän Ebba. 104 sivua. Otava.

Ebba on aika tavallinen kuudesluokkalainen: hänellä on vähän nolo äiti, ärsyttävä isäpuoli Ilmari sekä paras ystävä Sara. Ebban isä asuu Saksassa.

Riikka Ala-Harjan kirjoittama Kahden isän Ebba on jatkoa romaaneille Kahden maan Ebba (2017) ja Kahden perheen Ebba (2018).

Sarjan kolmannessa osassa Ebban luokka matkustaa leirikouluun Saksaan, se kun on saksalais-suomalaisessa koulussa kuudennella luokalla tapana. Lähtöä edeltävänä päivänä Ebban äiti sairastuu eikä pääse valvojaksi, joten mukaan tulee Ebban harmistukseksi Ilmari.

On Ilmarissa hyvätkin puolensa. "Kaikki vetää matkalaukkua perässään. Kiva että Ilmarillakin on sellainen eikä mikään nolo rinkka niin kuin äidillä", minäkertoja toteaa.

Lisäksi Ilmarilla on maailman ihanin koira, Miska.

Kahden isän Ebba on realistinen tarina. Se kuvaa elämää sellaisena kuin se 12-vuotiaalle on.

Sen tärkeitä teemoja ovat perheiden moninaisuus – Saralla on kaksi äitiä eikä yhtään isää – ja anteeksipyytämisen vaikeus.

Romaani on ohut ja mukaansatempaava, eli se sopii hyvin alakouluikäisille itse luettavaksi. Pientä eksotiikkaa tuo seikkaileminen Pohjois-Saksan hiekkadyyneillä ja lisämaustetta Ebban salainen ihastuminen samalla luokalla olevaan Einoon.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvio: Hanna Vellingin Kutsumaton tarjoaa raikasta viihdettä ­parisuhdekiemuroista

Kirja-arvio: Sarah Crossanin Kuunnousu näyttää miltä tuntuu, kun veljen teloituspäivä lähestyy vääjäämättä

Kirja-arvio: Piia Leinon Yliaika-romaanissa Suomen kansalaisuus rajataan alle 75-vuotiaille

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa