Kirja-arvio: Katja Lahti tarttuu ajankohtaisessa lastenkirjassa ilmastonmuutokseen – Mörököllimetsän talvi pitää pelastaa - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Katja Lahti tarttuu ajankohtaisessa lastenkirjassa ilmastonmuutokseen – Mörököllimetsän talvi pitää pelastaa

Pikkis ja talven siemenet sopii iltasatukirjaksi koko perheelle
Katja Lahti ja Annukka Palmen: Pikkis ja talven siemenet. 86 sivua. Lasten Keskus.

Maailma on nyrjähtänyt, kun talvea ei kuulu. Tuttu juttu meille kaikille, jotka olemme kärvistelleet kuluneen talvikauden odotellen sen oikean talven alkamista.

Jostain syystä talvi ei ole tullut Mörököllimetsäänkään. Eläimet ovat hermostuneita. Niin myös mörököllit, joiden pitäisi päästä jo talvilevolleen. Syksyn jatkuminen ja jatkuminen ja aina vaan jatkuminen on mörökölleille varsin uuvuttavaa, sillä mörököllit ovat ahkeraa väkeä.

Katja Lahden satukirja Pikkis ja talven siemenet puuttuu ajankohtaiseen aiheeseen, ilmastonmuutokseen.

Nuoret mörököllit Pikkis ja ystävänsä Kirppa löytävät helmenvalkoisia palleroita, jotka paljastuvat talvensiemeniksi .Mörökölien Suuri Tietosanakirja osaa kertoa, että kyseessä on varsin merkityksellinen löytö.

Talvensiemenissä on jotain vikaa, sillä ne eivät toimi. Ilman talvensiemeniä talvi ei tulisi. Eikä Mörököllimetsäkään pääsisi talviunille. Tilanne täytyy korjata. Pikkis päättää lähteä ystävänsä kanssa salaa etsimään Lumiväkeä.

Vaarallinen seikkailu Hankitunturiin vie mennessään niin Pikkiksen ystävineen kuin tarinaa kuuntelevat lapsetkin. Kieltämättä tämä satukirja on niin hyvä, että aikuinenkin odottaa seuraavaa iltaa, että seikkailua saadaan jatkettua seuraavaan lukuun. Tämä sopii erittäin hyvin iltasatukirjaksi koko perheelle.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvio: Elämäkerrassa kuvataan islantilaisen lampurin taistelu vesivoimaa vastaan

Kirja-arvio: Hurmaava Napoli ja riipivä äitiys tasapainottelevat Elena Ferranten romaanissa

Kirja-arvio: Tove Janssonin uusi sitaattikokoelma on parhaimmillaan, kun sen lukee luonnon helmassa

Kirja-arvio: Housuvaaran uimahalli on kutkuttavan innostava kirja uimahalleista