Kirja-arvio: Jos koulussa iskee yksinäisyys, voi itselleen yrittää kesyttää kaverin - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Kirja-arvio: Jos koulussa iskee yksinäisyys, voi itselleen yrittää kesyttää kaverin

Kaisa Paaston Anni kaverinkesyttäjä -kirjassa käsitellään yksinäisyyttä lempeällä ja humoristisella otteella.
Kaisa Paasto: Anni kaverinkesyttäjä. 116 sivua. Tammi.

Neljäsluokkalaisen Annin paras ystävä on muuttanut pois, eikä kouluun palaaminen huvita Annia lainkaan. Pulpettien välissä joutuu väistelemään ikäviä pinkki-ihmisiä eikä koulu-Anni ole yhtään niin kiinnostava ja nokkelasanainen kuin vapaa-ajalla vallalla oleva todellinen Anni.

Kotona Annia harmittaa lemmikkipossu Vaappu, joka ei tahdo millään kesyyntyä. Pikkuinen röhkijä sytyttää kuitenkin pienen idealampun Annin pään yläpuolella. Mitä jos hän alkaisikin kaverinkesyttäjäksi ja kesyttäisi itselleen uuden ystävän koulun pihamaalta? Kokeilemisen arvoinen ajatus, vaikka elävän olennon kesyttäminen tuntuukin vähän hankalalta.

Kaisa Paaston Anni kaverinkesyttäjä -teos kuvaa alakoululaisille sopivalla otteella yksinäisyyttä ja ystävystymistä. Omissa oloissaan kärvisteleminen on monen koululaisen pahin pelko, joten aiheen käsittely lempeästi kirjan avulla on varmasti paikallaan.

Teksti etenee jouhevasti, ja Mari Ahokoivun kuvitukset tuovat tarinaan pientä vitsikkyyttä ja kevennystä. Erityisesti Vaappu-possu kerää lukijan sympatiapisteet välittömästi, vaikka se varsin arka kaveri onkin.

Kirja sopii mainiosti pikkukoululaisen omaksi lukemistoksi, mutta myös yhdessä luettavaksi. Teos on omiaan herättämään tärkeitä keskusteluja ystävyydestä.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot

Lue lisää

Kirja-arvio: Hanna Vellingin Kutsumaton tarjoaa raikasta viihdettä ­parisuhdekiemuroista

Kirja-arvio: Sarah Crossanin Kuunnousu näyttää miltä tuntuu, kun veljen teloituspäivä lähestyy vääjäämättä

Kirja-arvio: Piia Leinon Yliaika-romaanissa Suomen kansalaisuus rajataan alle 75-vuotiaille

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa