Arvostelut

Kirja-arvio: Lapsiperheille suunnattu reseptikirja sopii mainiosti myös aikuisille, sillä ohjeet ovat ihastuttavan nopeita ja yksinkertaisia

Harmillisen monessa reseptikirjassa ohjeiden raaka-aineluettelot ovat pitkiä. Elina Innasen ja Suvi Auvisen Lapsiperheen vegaanikeittokirjaa tämä ongelma ei vaivaa.
Ruokakuva: Lari Lievonen
Elina Innanen & Suvi Auvinen: Lapsiperheen vegaanikeittokirja. 216 sivua. Kosmos.

Kun verkosta löytyy rajattomasti herkullisia reseptejä, fyysisten ruokakirjojen haaliminen omille hyllyille tuntuu turhalta. Usein käy vieläpä niin, että lopulta kiinnostavimmassakin kokkikirjassa on vain muutamia käyttöön jääviä reseptejä. Se jos mikä on huonoa säilytystilan käyttöä.

Elina Innasen ja Suvi Auvisen kokoama Lapsiperheen vegaanikeittokirja tyrkkää reseptikirjoja koskevat pelot suoraan romukoppaan. Aukeama aukeamalta kirja tarjoilee kiinnostavia annoksia eikä huteja juuri mahdu joukkoon.

Vaikka kirjaa markkinoidaan lapsiperheille, on se reseptien aarreaitta aivan jokaiselle. Tässä tapauksessa viittaus lapsiperheisiin tarkoittaa, että ruuat tekee nopeasti eikä niiden takia tarvitse hankkia kaappeihin turhaan epämääräisiä ruokapurnukoita.

Kirjan alussa esitellään ruokalista kuudelle viikolle sekä kerrotaan lisätietoa vegaanisesta ruokavaliosta. Jälkimmäistäkään ei kannata pelätä, nämä sapuskat maistuvat sekasyöjillekin. Arkikokkailua helpotetaan välillä heittämällä pannulle einespyöryköitä tai muita valmiita aterian osia.

Tähän mennessä olen testannut kermaista linssikastiketta, nyhtökaura-gnocchivuokaa, pähkinäistä pinaattikastiketta ja sitruunaista hernepastaa. Kaikki ovat hyviä, tosin aikuiseen makuun mausteita on saanut lisätä hieman runsaammin. Mukana kirjassa on myös monia tuttuja arkiruokia.

Lue täältä kaikki Maaseudun Tulevaisuuden kirja- ja muut kulttuuriarviot.

Lue lisää

Kirja-arvio: Marskimaalla elävä rämelikka on tuore versio Tuulen viemää -romaanista tai ruma ankanpoikanen -sadusta

Kirja-arvio: Saaristo ja meri tarjoavat ankaran elinympäristön Paula Nivukosken Mainingin varjot -romaanissa

Kirja-arvio: Eeva Kolu paloi loppuun kolmesti, ja nyt hän kertoo, miten uupumusta vastaan voi taistella armollisuuden avulla

Kirja-arvio: Terhi Rannela kirjoitti kauniin kirjan äidistään ja tämän kuolemasta