Erä

Suden epäiltiin hyökänneen ihmisen kimppuun Inarissa – poliisin viesti on tämän hetkisten tietojen perusteella, että susi ei ole purrut ihmistä

Poliisi sai tiedon tapauksesta välikäden kautta.
Kari Salonen
Keskustelu Inarin tapauksen ympärillä on käynyt vilkkaana sosiaalisessa mediassa.

Inarin poliisi sai noin viikko sitten yhteydenoton, jossa epäiltiin suden käyneen ihmisen kimppuun elokuussa Tsarmitunturin erämaa-alueella.

"Tieto tapauksesta tuli poliisille välikäden kautta. Olemme olleet yhteydessä henkilöön, joka on ollut kohtaamisessa osapuolena. Hän pitää havaintojensa perusteella varmana, että kyseessä ei ole ollut susi, vaan mahdollisesti villiintynyt koiraeläin", kertoo Inarin poliisin vanhempi rikoskonstaapeli Iikka Rantahalvari.

Hän myös painottaa, että poliisin ydinviesti tämän hetkisten tietojen perusteella on: susi ei ole purrut ihmistä Inarissa.

"Joku koiraeläin on purrut ihmistä, ja hyvin suurella todennäköisyydellä kyseessä ei ole susi. Poliisin puhuttama henkilö on saanut tilanteessa lieviä vammoja, ei vakavia."

Samalla alueella Tsarmitunturin erämaa-alueella susi tappoi pohjanpystykorvan 17. lokakuuta, missä elokuinen tilanne ihmisen, lemmikkikoiran ja jonkun muun koiran välillä on sattunut.

Tämä tapaus on kirjattu riistavahinkorekisteriin ja Inarin kunnan maataloussihteeri on koiran tutkinut. Hän arvioi, että pohjanpystykorvan on tappanut susi.

Rantahalvari arvelee, että lokakuun tapauksen jälkeen osittain virheelliset huhut elokuun tapaukseen liittyen ovat lähteneet liikkeelle ja tekijäksi on koiran sijaan epäilty sutta.

"Uusia havaintoja tai tilanteita, joissa osapuolena olisi susi tai villiintynyt koira ei ole tiedossa."

Keskustelu aiheen ympärillä on käynyt vilkkaana sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää

Juvalla 14 villisikaa saaliiksi yhdestä passituksesta – eläimet osoittivat vaarallisuutensa metsästyskoirille, sillä yksi kolmesta jahtiin osallistuneesta koirasta haavoittui

Ammutaanko kokonaisia susilaumoja vai susiyksilöitä? – kannanhoidollisen metsästyksen toteutustavasta pitää keskustella jo nyt, vaatii MTK:n edustaja

Susialoitetta käsiteltiin eduskunnassa – "Eivät ihmiset ymmärrä miten näin yksinkertainen asia on saatettu tällaiseen juridiseen konkeloon"

Susien pihakäynnit ja pannoituksesta luopuminen harmittavat ministeri Leppää – "Susivahinkoja on ollut liikaa, pantatiedoille olisi tarve"