Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Midnight Racessa nähtiin jättiyllätys

Kotimaan Toto75-kierros ratkaistiin Tornion Laivakankaalla. Kierros huipentui neljä- ja viisivuotiaiden lämminveristen Midnight Raceen.
Pretty Devil kiri takarivistä Midnight Racen voittoon. Hevosen voitto oli jättiyllätys. Petteri Joki ohjasti.
Pretty Devil kiri takarivistä Midnight Racen voittoon. Hevosen voitto oli jättiyllätys. Petteri Joki ohjasti.  Kuva: Teemu Kangas / Suomen Hippos

1. Pretty Devil

Midnight Racessa oli vain yksi suuri suosikki. Petri Salmelan tallin Hector Sisu oli kierroksen jättisuosikki ja etukäteen ajettiin vain kakkossijasta. Vanha viisaus kuitenkin on, lähdöt täytyy aina ajaa ensin. Suosikki starttasi matkaan seiskaradalta kiertäen alun kolmatta, kunnes valjakko pääsi keulapaikalle.

Hevosen ravi ei ollut kuitenkaan sulavaa ja se huononi entisestään etukaarteessa. Viimeisellä takasuoralla valjakon oli pakko jatkaa johtavan kannassa, mistä ruunan ravi mureni täysin ja se sortui lopulta laukalle.

Lähdön voitti jättiyllättäjä Norjasta. Tone Merete Pettersenin valmentama Pretty Devil iski parijonosta kiriin kierros ennen maalia ja maisema vaihtui. Hevonen eteni viimeisellä takasuoralla johtoon, mistä se hallitsi varmoin ottein maaliin saakka. Petteri Joki vastasi ohjastuksesta. Valmentaja Pettersen myös omistaa hevosen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2. Bond Eagle

Kasirata oli ainoastaan hidaste toisen kohteen selkeälle suosikille. Viimeksi Teivossa voittoputkensa katkaissut Bond Eagle palasi päiväjärjestykseen ja eteni takasuoralla 13,5-vauhtisessa avauksessa keulapaikalle. Siitä ori hallitsi haastajadivarikarsintaa 13-vauhtisessa lopetuksessa voittaen todella helposti. Niko Jokela ohjasti, Kari Lehtonen valmentaa ja Reima Kuisla Stable omistaa ja on kasvattanut hevosen. Voittotulos oli 15,0.

Iltapäivän ohjastajanimi oli Niko Jokela, joka ohjasti yhteensä kolme Toto75-voittoa. Kaksi muuta voittoa tulivat kotiradan Ari Aatsingin valmennettavilla, jolle päivä oli myös hieno. Voittoisat hevoset olivat Chrissies Symphony ja President Lindy.

3. Enon Vilppi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Takamatkan juoksuradalta hyvän startin saanut Enon Vilppi eteni määrätietoisesti keulapaikkaa, minne se myös pääsi ensimmäisen takasuoran päässä. Sen pahimmat haastajat olivat kymmenen kuukauden tauolta palannut Landen Paukku sekä Antti Ala-Rantalan tallin Nyland. Ensin mainittu eteni johtavan ulkopuolelle kierros ennen maalia ja jälkimmäinen teki taustalta pitkän kirin kolmatta rataa pitkin. Lopussa tämä kolmikko erottui ja keulasta veti pisimmän korren Enon Vilppi. Landen Paukku oli todella hyvä toinen ja Nyland sijoittui vahvalla esityksellä kolmanneksi.

Jari Autio ohjasti Katja Luoman valmentamaa oria, jonka omistaa Enon Talli. Joel ja Maarit Peuramäki ovat kasvattaneet hevosen.