Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Katso video: ”Kaatuuko Hippos aina paikalleen, ei edes eteenpäin?” ‒ puheenjohtajaehdokkaat MT:n päätoimittajan grillissä

Juha Lyyski ja Antti Lehtisalo kertoivat näkemyksensä muun muassa alan rahoituksesta, nuorisotyöstä, raviratojen määrästä ja raviurheilun heikosta medianäkyvyydestä.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja valitaan marraskuun 29. päivä valtuuskunnan kokouksessa. Ehdokkaita puheenjohtajaksi on kaksi, Antti Lehtisalo ja Juha Lyyski.

Maaseudun Tulevaisuus järjesti ehdokkaille keskiviikkona vaalipaneelin, jota veti MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen. Hän kertoi seuraavansa raviurheilua ja hevosalaa paristakin eri näkökulmasta. Kemppainen kuvaili, että hänelle on tullut sellainen olo, että moneen asiaan palataan vuodesta toiseen uudelleen.

”Kaatuuko Hippos aina paikalleen, ei edes eteenpäin?”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yksi raviurheilun kuumimpia kysymyksiä on ollut jo ainakin parikymmentä vuotta se, mikä on oikea määrä ympäri vuoden kilpaa ajavia raviratoja. Kemppainen kysyikin suoraan kuinka moni nykyisistä raviradoista toimii ympärivuotisesti viiden vuoden päästä.

”Sanoisin arviolukuna kymmenen. Perustelen sen kasvavilla kustannuksilla kuten energialla”, Antti Lehtisalo arvioi.

Hän korosti myös, että jo etupainotteisesti pitää miettiä niiden ratojen roolia, jotka eivät tuohon kymmenen joukkoon kuulu. Niilläkin on oltava selvä fokus, eikä niitä jätetä yksin.

”Lähdetään siitä, että laitetaan ratojen tehokkuusvaatimus kohdalleen. Kuinka monta euroa tarvitaan ravipäivän järjestämiseen? Siinä on isoja eroja. Täytyy katsoa rakenneasiat ensiksi. Ja muistaa samalla, että raviratojen vaikutusalueella on paljon alan yrityksiä. Emme voi tyhjätä aluetta ravikilpailuista yhtäkkiä ja tyhjentää tallialueita”, Juha Lyyski painotti.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Erojakin näkemyksissä löytyi lähes tunnin mittaisessa keskustelussa.