Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Toto75-karonkka: Halley Wanialla oli merkki päällä Oulu Expressissä

Oulussa ravattiin kotimaan Toto75-kierros. Iltapäivä piti sisällään monta hienoa voittajaa. Ravien ykköslähdöt olivat molempien rotujen Oulu Express -finaalit sekä lämminveristen Oulu Grand Prix.
Halley Wania hallitsi lämminveristen Oulu Express -finaalia startista maaliin. Iltapäivä oli Pihtiputaan Santtu Raitalalle mainio.
Halley Wania hallitsi lämminveristen Oulu Express -finaalia startista maaliin. Iltapäivä oli Pihtiputaan Santtu Raitalalle mainio. Kuva: Mia Mäki-Maunus / Suomen Hippos

1. Halley Wania

Kolmevuotiaiden lämminveristen Oulu Expressissä oli etukäteen kolme kovaa, jotka erottuivat muista. Näistä Halley Wania starttasi matkaan lähtöradalta viisi ja oli alussa selvästi ketterin edeten kärkipaikalle. Pelisuosikki oli Irondanger, joka juuttui toiselle radalle ilman vetoapua. Kolmas kova oli kakkosnumerolla startannut Blackbeard, joka sortui laukalle ensimmäisessä kaarteessa.

Kovissa tammalähdöissä keitetty Halley Wania veti reipasta tahtia avauspuolikkaan oltua 10,0-vauhtinen. Siitä huolimatta hevonen oli loppuun saakka täysin pitelemätön. Irondangerilla ei ollut paras päivä ja se romahti lopulta takajoukkoihin. Fantom Opera kiri yllätyskakkoseksi ennen Callela Nelsonia.

Santtu Raitala ohjasti Markku Niemisen valmentamaa tammaa, jonka omistaa RAQ Stable Oy yhdessä Fincumet Group Oy:n kanssa. Wania Racing Oy on kasvattaja ja Noora Tuula hoitaa hevosta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2. Global Withdrawl

Lämminveristen avoimessa ryhmässä oli selvät sävelet. Ulkoradoilta oli nopein President Lindy, joka pamautti aluksi johtoon. Keulapaikka oli kuitenkin nopeasti tarjolla suurelle suosikille Global Withdrawlille, joka kellotti avauspuolikkaan 10-vauhtia. Sen jälkeen tahti rauhoittui merkittävästi. Loppua tultiin taas juosten ja St Michel -kolmonen ja tuore Suurmestari oli vailla vastusta. President Lindy oli toinen ja Tapiro Jet kolmas.

Santtu Raitala ohjasti iltapäivän viidennen voiton ruunalla, jota valmentaa Matias Salo. Kokkolan Auto-Center Oy omistaa hevosen ja Global Farm AB on kasvattaja. Aada Salo hoitaa hevosta.

3. Lipassi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nelivuotiaiden suomenhevosten Oulu Express meni kolmossuosikille. Sisäradalta hitaasti matkaan avannut valjakko nousi ensimmäisellä takasuoralla toiselle radalle. Sieltä ohjastaja Heikki Hoffren teki ratkaisun ajaa eteenpäin etusuoran alkaessa. Vahva kiri tuotti tulosta ja ori runttasi ykköseksi. Pelisuosikki Wertti kiri toiseksi ja Rekiniemelän Sauli oli keulapaikalta kolmas. Heikki Hoffren paitsi valmentaa, hän myös omistaa hevosen yhdessä Riitta Hoffrenin kanssa. Esko Härkälä on hevosen kasvattaja.