Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Zolamani kesti kaiken Kuopiossa

Kuopion Sorsasalossa ravatiin kotimaan Toto75-kierros pyhäpäivien johdosta poikkeuksellisesti maanantaina.
Janita Antti-Roikon talli juhli Toto75-voittoa Zolamanin kanssa.
Janita Antti-Roikon talli juhli Toto75-voittoa Zolamanin kanssa. Kuva: Elina Paavola

1. Zolamani

Lämminveristen ykkössarjan suuri ennakkosuosikki oli pitkältä tauolta kaviourille palannut Better Boss. Iikka Nurmosen ajokki eteni varhaisessa vaiheessa keulapaikalle, mutta se ei saanut rauhoittaa tahtia, siitä piti huolen takasuoran alussa voimalla prässännyt Zolamani yhdessä Janita Antti-Roikon kanssa. Hyökkäys tuotti tulosta, sillä suosikki repesi yllättäen laukalle ja Zolamani pääsi etenemään keulapaikalle. Tahti pysyi siitä huolimatta edelleen reippaana tuhannen oltua 13,5-vauhtinen.

Nelivuotias kamppaili sitkeästi ja piti pintansa maaliin saakka vahvan esityksen päätteeksi. Janita Antti-Roiko myös valmentaa nelivuotiasta ruunaa, jonka omistaja on Zulo Team Ay. Kasvattajat ovat Mika ja Satu Likander.

2. Ilos Sansibar

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toto75-kierroksen suurin suosikki oli Oulun tuore Toto75-voittaja Ilos Sansibar, joka uusi tuon tempun kotiradallaan Kuopiossa. Takarivistä matkaan startannut valjakko löysi asemat kolmannesta parista ulkoa. Sieltä Iikka Nurmonen käänsi valmennettavansa kolmannen radan kiertoon etukaarteessa ja ruuna eteni vauhdilla kohti kärkeä. Takasuoran päässä suosikki ilmestyi keulassa juosseen Hugo Journeyn ulkopuolelle, mistä valjakko nakersi yliotteen loppusuoralla ja pakeni omille teilleen. Ilos Silmarillion täydensi kakkossijallaan Ilos Sansibarin omistajalle ja kasvattajalle Ilos Oy:lle kolmannen peräkkäisen kaksoisvoiton. Jenni Tuokko hoitaa hevosta.

3. Kitzune G.G.

Lämminveristen tammalähdössä nähtiin suosikkivoittaja. Takamatkan sisäradalta startannut Kitzune G.G. löysin juoksupaikan kuudennesta parista ulkoa. Sieltä valjakko lähti kiriin reilu kilometri ennen maalia. Takasuoralla tamma nousi jo neljännelle radalle ja eteni hyvin. Lopussa tiukimman haasteen heitti Endless Story, joka jäi niukasti toiseksi. Päivä oli Kitzune G.G.:n ohjastaja Ville Pohjolalle hieno, sillä hän ohjasti Toto75-voiton myös Jonnin Joutavan kanssa. G.G. Team omistaa hevosen, jonka on kasvattanut Gabriella Gunnarsson. Kyösti Lindgren on hevosen valmentaja.