Hevoset

Keppihevosharrastajien ja Vermon raviradan välille syttyi raju riita, kun Vermo hankki keppihevosten MM-kisojen tavaramerkin: "Käy yhtä paljon järkeen kuin eskarilainen YO-kirjoituksissa"

Vermon raviradan toimitusjohtajan mukaan asiassa on kyse suuresta väärinkäsityksestä ja sopua haetaan tapaamisesta.
Suvi Elo
Riidassa on kyse siitä, että vain tavaramerkin hankkinut Vermon ravirata voi järjestää keppihevosten MM-kilpailut, eikä maailman suurin keppihevosyhdistys Suomen Keppihevosharrastajat ry sen sijaan saa kilpailuja järjestää. Kuvituskuva.

Keppihevosharrastajien ja Vermon raviradan välille on syntynyt raju riita sen jälkeen, kun Vermo hankki itselleen keppihevosten MM-kilpailujen tavaramerkin.

Vain tavaramerkin hankkinut Vermon ravirata voi järjestää keppihevosten MM-kilpailut, eikä harrastajamäärissä maailman suurin yhdistys Suomen Keppihevosharrastajat ry (SKHH) saa järjestysoikeuksia.

Alisa Aarniomäki, joka on yksi Suomen tunnetuimmista keppihevosharrastajistaja ja SKHH:n hallituksen jäsen otti asiaan kantaa julkisessa Facebook-päivityksessä. Hänen mukaansa järjestämisluvan lisäksi ongelmallista on, että kilpailujen laadukkuutta ja asianmukaisuutta ei ole takaamassa yksikään keppihevosyhdistys.

"Meidät on korvattu oikeiden hevosten lajijärjestöillä, mikä käy yhtä paljon järkeen kuin eskarilainen YO-kirjoituksissa", hän kirjoittaa.

Aarniomäki muistuttaa, etteivät keppihevoset ja oikeat hevoset ole sama asia. Toisaalta hänen mielestään hevosalan lajiliitot eivät ole ottaneet keppihevosia vakavasti.

Vermon ravirata on korostanut, että rata haluaa tukea keppihevosharrastusta ja arvostaa SKHH ry:n kovaa työpanosta harrastuksen eteen.

"Nimen vieminen meiltä on aivan päinvastainen temppu: Keppihevosyhteisöltä on viety kehityssuunta ja tulevaisuuden suurimmat kisat sekä harrastuksesta irtoavat lipputulot kilahtavat voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen sijasta firman kassaan", Aarniomäki jyrähtää.

Maaseudun Tulevaisuuden tavoittama Vermon Raviradan toimitusjohtaja Heikki Häyhä korostaa, että asiassa on kyse suuresta väärinkäsityksestä.

Häyhän mukaan Vermo otti noin puoli vuotta sitten yhteyttä keppihevosyhdistykseen ja kysyi sen halukkuutta lähteä mukaan järjestämään maailmanmestaruuskilpailuja.

"Jäimme siihen käsitykseen, että kuka vaan voi järjestää mitkä tahansa kilpailut", Häyhä sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan Vermossa ei tässä vaiheessa ymmärretty sitä, että keppihevosharrastajat halusiivat järjestää MM-kilpailut.

Kun Vermo julkaisi tiedon siitä, että se on hankkinut keppihevosurheilun MM-kilpailujen tavaramerkin, alkoi keppihevosharrastajilta tulla sosiaalisessa mediassa hyvin kriittistä palautetta.

"Se kuilu syveni siellä (somessa). Pyrimme kertomaan meidän näkemyksemme asiaan, mutta ehkä siinä vaiheessa ei enää oltu valmiita kuulemaan toista puolta", Häyhä pohtii.

Toimitusjohtajan mukaan Vermo ja Suomen Keppihevosharrastajat ry:n hallitus tapaavat lähipäivinä.

"Näyttää siltä, että molemmat haluavat ehdottomasti istua toistensa kanssa alas ja selvittää tämän väärinkäsityksen."

Se, että MM-kilpailujen järjestämisestä syttyi näin raju riita, yllätti Häyhän.

"Emme olisi lähteneet tähän MM-projektiin mukaan ollenkaan, jos olisimme tienneet, että yhteisön vastustus on näin rajua. Joka tapauksessa olisimme edistäneet lajin harrastettavuutta", Häyhä lisää.

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue lisää:

Video: Keppihevosista kasvoi laaja ja katseenkestävä harrastus: "Voimme tehdä jotakin suurta yhdessä"

Keppihevoset lahjaksi Britannian pikkukuninkaallisille

Kaivariin valmistuu Suomen suurin keppihevosareena ja ajosuora kaupunkiraveille

Lue lisää