Hevoset

Kesän suurimmat hevostapahtumat peruuntuvat: Ratsastuksen PM-kisoja ei nähdä Ypäjällä ja Kuninkuusraveja Seinäjoella

Hevosopisto selvittää, mitä mahdollisuuksia on järjestää kesäkuun loppuun suunniteltu koulu-, este- ja pararatsastuksen Nordic Baltic Championships -kilpailu.
Kari Salonen
Hevosopiston raitit pysyvät hiljaisina ainakin heinäkuun loppuun. Kesän suurimmat ratsastustapahtumat joudutaan peruuttamaan.

Hevosopisto tiedotti torstaina aamulla, että kesä- ja heinäkuun yleisötapahtumat on peruttu Hevosopistolla.

Se tarkoittaa, että peruutukseen menevät myös kansainvälinen Nordic Baltic Championships -tapahtuma sekä vikellyksen PM-kisa ja sen kanssa osaksi yhtä aikaa pidettäväksi aiottu Ypäjä GP.

Hevosopiston valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd kertoo, että opisto selvittää Suomen Ratsastajainliiton (SRL) ja eri maiden lajiliittojen kanssa, millaisia vaihtoehtoja on järjestää koulu-, este- ja pararatsastuksen Nordic Baltic Championships -kilpailu.

"Tiedotamme päätöksestä heti sen ollessa mahdollista. Tutkimme tarkoin myös muiden kilpailujemme osalta vaihtoehtoisia toteutustapoja, kuten kansallisen kilpailun järjestämistä ilman yleisöä, hallituksen linjausten niin salliessa", hän sanoo tiedotteessa.

Hevospistolla olisi normaalistikin kesän ajan lähes joka viikonloppu satoja ratsastajia ja katsojia kerääviä tapahtumia. Tänä kesänä ohjelmassa olisi ollut peräti kolmet PM-kisat, joista vain elokuun kenttäratsastuksen kilpailut ovat enää edes periaatteessa mahdolliset.

Nyt peruutettiin seuraavat kilpailut:

5.-7.6. Islanninhevosten askellajikilpailu / järjestäjä Islanninhevoskerho Kraftur

9.6. Kenttäratsastuskilpailu / Hämeen Ratsastajat

11-13.6. Vikellyksen PM / SRL vikellyskomitea

12.-14.6. Ypäjä GP / Hevosopisto

24.-28.6. Nordic Baltic Championships – tapahtuma ja Hankkija Finnderby / Hevosopisto

Kun hallitus linjasi keskiviikkona illalla, että yli 500 hengen tapahtumien järjestämiskielto jatkuu ainakin heinäkuun loppuun, vuoden suurin ravitapahtuma Kuninkuusravit päätettiin jättää ajamatta.

Asiasta tiedotti keskiviikkona illalla järjestävän Seinäjoen Ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää Facebookissa.

Suomen Hippos päättää myöhemmin, mitä kilpailun kanssa tehdään. Kuninkuusravit kiertää vuosittain paikkakunnalta toiselle. Ensi vuoden järjestäjäksi on jo valittu Pilvenmäen ravirata Forssassa, ja järjestelyt ovat olleet käynnissä sielläkin.

Hevosoppilaitokset siirtyivät etäopetukseen maaliskuussa. Hevosopiston ravintola- ja majoitustoiminta on toistaiseksi keskeytetty. Myös Hevosopiston ratsastuskoulun ja Vermon ravikoulun toiminta on kokonaan keskeytetty poikkeustilanteen vuoksi.

Toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki toteaa, että Hevosopistolla edetään hallituksen linjausten mukaan. Niinpä seuraavaksi odotetaan tietoa opetuksen järjestämisestä 13. toukokuuta jälkeen.

"Hevosopiston opetus ei keskeydy kesäksi, vaan jatkuu opetusta koskevien hallituksen linjausten mukaisesti. Tulemme päivittämään jokaisen opiskelijan työjärjestyksen ja varmistamaan keskeneräisten opistojen loppuunsaattamisen ja mahdollisimman sujuvan opiskelun jokaiselle opiskelijalle", hän toteaa.

Lue lisää

Hevosopisto lisää yhteistyötä huippuratsastajien kanssa – Ruoste ja Jyläs lajiasiantuntijoiksi

”Ei tässä vielä lyödä hanskoja tiskiin” – tapahtuma-alaa uhkaa pitkä viikate, jos viime kesän koronasulku toistuu

Hevosopiston omistajista osa haluaa ylimääräisen yhtiökokouksen – ei selvää, halutaanko vaihtaa koko hallitus

Hevosopiston yt:t nopeasti päätökseen – koko henkilökunta lomautetaan, ei irtisanomisia