Hevoset

Hevosopiston hallitus ei järjestä ylimääräistä yhtiökokousta – Hevosurheilu: osa omistajista harmissaan

Hevosopiston tulos viime vuodelta on luultavasti yli 200 000 euroa tappiollinen.
Jarno Mela
Ilmakuvaa Ypäjän hevosopiston alueesta. Kuvassa vanha maneesi ja tallit.

Hevosopisto Oy:n hallitus kokoontui perjantaina. Se päätti perua 29. tammikuuta järjestettäväksi suunnitellun ylimääräisen yhtiökokouksen.

"Osaomistajat eivät ole olleet asiasta yksimielisiä. Osaomistajien vaatimus on ollut niin epämääräinen, että päätöksenteko osakeyhtiölain mukaan on osoittautunut mahdottomaksi. Hallitus päätyi tähän ratkaisuun yhtiön edun varmistamiseksi", Hevosopisto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Thomas Stenius kommentoi tiedotteessa.

Kokouksessa käsiteltiin myös yhtiön taloudellista tilannetta, koronaviruspandemian vaikutuksia ja vuoden 2021 talousarviota ja toimintasuunnitelmaa.

"Kävimme hallituksessa painavaa keskustelua yhtiön taloudellisesta ahdingosta, joka syvenee entisestään. Hevosopiston liikevaihto pieneni vuonna 2020 noin 850 000 euroa koronarajoitusten aiheuttamien asiakastulojen menetysten vuoksi. Vuosi 2021 on vähintään yhtä epävarma kuin edellinen. Hevosopiston tulos vuodelta 2020 tullee olemaan koronaviruspandemian vaikutuksesta yli 200 000 euroa tappiollinen", Stenius kertoo tiedotteessa.

Kuluvan vuoden toiminnan keskiössä on tiedotteen mukaan Hevosopiston kestävä taloudenhallinta, kaupallisen toiminnan kehittäminen, urheilun ja opetuksen liiton vahvistaminen kiltatalleja ja valmennuskeskuksen toimintoja edelleen kehittämällä.

"Vuosi 2021 alkoi valitettavasti samoissa merkeissä kuin edellinen päättyi. Hallitus hyväksyi kokouksessa 215 000 euroa tappiollisen talousarvion vuodelle 2021", Stenius kommentoi.

Ypäjällä toimiva Hevosopisto on maan suurin hevosalan oppilaitos sekä merkittävä hevosurheilun valmennuskeskus. Osakeyhtiön omistavat tasaneljänneksin Suomen valtio, Suomen Hippos, Suomen Ratsastajainliitto (SRL) ja kolmannen neljänneksen jakavat tasan seudun kolme kuntaa, Ypäjä, Jokioinen ja Forssa.

Hevosurheilu-lehden tavoittama SRL:n hallituksen puheenjohtaja Marjukka Manninen ja Ypäjän kunnanjohtaja Tatu Ujula eivät ole tyytyväisiä tilanteeseen kommenteissaan Hevosurheilun uutisessa.

Lue myös:

Hevosurheilu: Hevosopisto perui ylimääräisen yhtiökokouksen – osaomistajat harmissaan

Hevosopisto lisää yhteistyötä huippuratsastajien kanssa – Ruoste ja Jyläs lajiasiantuntijoiksi

Hevosopiston omistajista osa haluaa ylimääräisen yhtiökokouksen – ei selvää, halutaanko vaihtaa koko hallitus

Kommentti: Hevosopisto varottava esimerkki koko alalle, kuinka käy, jos omalaatuisia toimintamalleja ei päivitetä nyky-yhteiskuntaan

MT Hevoset
Lue lisää

Hevosopiston hallituksen puheenjohtaja vaihtui – ruoriin palaa Laura Airaksinen

Sekava tilanne Hevosopiston ympärillä jatkuu – henkilöstötutkimus antaa myönteistä signaalia mutta johto saa lukea uutisista kantelusta aviin

Ratsuoripäivät siirtyvät herpesvirusvaaran vuoksi – uusi ajankohta ei vielä selvä

Hevoshommiin maailmalle kypsemmällä iällä – "Ei näitä asioita olisi saanut kokea, jos ei olisi uskaltanut tehdä näitä ratkaisuja"

MT Hevoset