Hevoset

Maaseudun Tulevaisuus avaa MT Hevoset -palvelun alan ammattilaisille ja harrastajille – "Parhaita elämyksiä ja kavereita", tuottaja Antti Savolainen kertoo ravi- ja ratsastusharrastuksestaan

Uusi palvelu tarjoaa verkossa hevosalan kiinnostavimmat uutiset, henkilöt ja hyötytiedon sekä harrastajille että ammattilaisille.
Antti Kotka
MT Hevoset tuottaja Antti Savolainen on pitkän linjan hevosharrastaja. Tällä hetkellä hän harrastaa hevosia lähinnä kimpparavureiden omistajana. Kuvan Komis-niminen suomenhevonen lainattiin kuvauksia varten kaverilta.

Mt.fi-verkkosivulla avautuva uusi MT Hevoset tuo uutta sisältöä alaa seuraaville.

Palvelun tuottajana aloittaa Antti Savolainen, joka on toiminut vuoden vaihteeseen asti Suomalainen Maaseutu -julkaisun tuottajana ja vastannut samalla myös ravi- sekä hevosuutisoinnista.

Savolainen kertoo hevosten ja raviurheilun olleen jo pitkään Maaseudun Tulevaisuuden keskeistä sisältöä erityisesti yrittäjien ja raviurheilun kannalta.

"Hevoset ovat antaneet minulle harrastajana parhaita elämyksiä ja kavereita. Ihailen nähdessäni taitavaa hevosenkäsittelyä. Minulle on myös tärkeää, että mitä tahansa hevosta kohdellaan hyvin", Savolainen kertoo.

Nyt käynnistyvä MT Hevoset -palvelu lisää entisestään ratsastukseen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita.

Uuden palvelun tavoite on Savolaisen mukaan saada verkon lukijoiksi myös heitä, jotka eivät muuten seuraisi Maaseudun Tulevaisuutta. Ravi- ja hevosharrastajien piirissä on iso mahdollinen lukijakunta.

"Raviväen kanssa ollaan koko ajan tiiviisti vuorovaikutuksessa. Saamme paljon palautetta ja juttuvihjeitä Ravinetin uutisoinnista."

"Haastattelemme alan ammattilaisia, valmentajia, tallinpitäjiä, ratsastajia ja kengittäjiä mutta myös tavallisia harrastajia. Aiheet sijoittuvat ympäri maata myös muualle kuin kasvukeskuksiin ja perinteisiin hevosseutuihin."

Savolainen sanoo, että Suomessa on paljon taitavia hevosalan ihmisiä, jotka eivät välttämättä koskaan muutoin pääse esiin. Nyt voittajien ohella halutaan nostaa esiin alan taitavia puurtajia.

"Menestys on pitkälti kiinni hevosesta, onko yksilö huipputasoa vai ei."

Maaliskuussa 2019 MT:lle siirtynyt MT Ravinetti on saanut päivittäisen uutistarjonnan lentoon. Palvelu saa nykyisin 40 000 eri käyttäjää per viikko.

"MT Ravinetti ja ravien ja tallitapahtumien taustoihin pureutuva TalkKari -ohjelma ovat tarjonneet verkossa sellaisia uutisia, joita muualta ei voi saada", Savolainen kertoo.

Savolainen kiittää komppanian vääpelin ominaisuudessa laajaa avustajakuntaa ja kaikkia niitä, jotka ovat rakentaneet MT Ravinetin ja antenniverkossa näkyvän MT26-kanavan nykyiseen kuosiinsa.

Päätoimittaja Jouni Kemppainen sanoo MT:n olevan ylpeä voidessaan tarjota raviurheilun lisäksi myös muuta hevosiin liittyvää journalismia yhä useammalle suomalaiselle.

"Kuten kaikki hyvä journalismi, myös MT Hevoset -palvelun tuotanto merkitsee lehdellemme kuluja. Tästä syystä otamme käyttöön maksumuurin, joka kuitenkin tulee olemaan alan harrastajien näkökulmasta sopiva."

"Joka tapauksessa joitakin ilmaisiakin artikkeleita on sivuiltamme mahdollista lukea", Kemppainen jatkaa.

Maksumuuria tiukennetaan vasta 8.2. alkaen.

Lukijoille on jo nyt tarjolla MT Hevoset -paketti, joka on edullisempi hankkia kuin koko MT:n sähköisen MT:n lukuoikeus. Vuoden mittaisen tilauksen tekijät saavat kaupanpäälle myös Ravinetin vuosikuvaston.

Antti Savolainen on liikkunut raveissa jo pikkupojasta lähtien, kun isän innostamana kuljettiin paikan päällä. Hän on myös työskennellyt ravien parissa freelance-toimittajana ja markkinointitehtävissä.

Hänellä on myös ollut kavereidensa kanssa kimpparavureita, mikä on osoittautunut erityisen opettavaiseksi.

"On mielenkiintoista seurata varsasta asti, miten valmentajat rakentavat hevosen vaikka Euroopan isoille raviradoille asti."

Tällä hetkellä kimppaomistuksessa on yksi kilpahevonen ja yksi siitosori.

"Silmät ovat tässä kuviossa auenneet aivan eri lailla näkemään, miten pienestä asiasta menestys voi olla kiinni."

Savolainen myöntää todeksi vanhan viisauden, jonka mukaan hevonen itse opettaa eniten.

"Olen huomannut, että hevonen on opettanut minuakin. Hevonen on vahva, viisas ja itsenäinen eläin, mutta se taipuu yhteistyöhön ihmisen kanssa – kunhan sitä kohtelee oikein."

Hän sanoo tulevansa toimeen ja osaavansa tehdä eri asioita hevosten kanssa mutta erottaa itsensä taidoiltaan visusti oikeasta hevosmiehestä.

Savolaisen oma harrastus hevosten parissa alkoi lapsena ratsastuksen parissa. Vuosien tauon jälkeen harrastus heräsi uudelleen henkiin aikuisiässä, kun perhe hankki oman hevosen.

Hän on sittemmin toiminut ratsastusseuran puheenjohtajana – talkoolaisena hyvällä säällä, sateessa ja pakkasessa.

Paluu hevosen selkään ei ollut aivan helppo nakki.

"Viisastelin tuolloin ratsastustaidoistani tallilla tytöille. Jouduin sitten lunastamaan sanomiseni, ostin kypärän ja nousin hevosen selkään. Täytyy sanoa, ettei se sujunutkaan ihan kuin polkupyörällä ajo."

MT Hevoset -paketin voi tilata täältä

Lue lisää:

Kun hevonen, opettaja ja ratsastaja yrittävät parhaansa, syntyy toimiva paketti – talliyrittäjät Annika Kyrklund ja Salla Varenti kertovat, miten asiakashevonen ja ratsastaja saadaan pysymään iloisina ja tyytyväisinä

MT Hevoset
Lue lisää

Hevoset ja hiihto – niistä ei oikein tahdo päästä eroon

Suomen Hippos suosittelee 14 vuorokauden karanteenia talliin muuttaville sekä ulkomailta palaaville hevosille

Myös hevonen mahtuu teille

Hevonen edellä, vaikka heikoille jäille

MT Hevoset