Kantri

Vähikkälän kyläyhteisön järjestämässä hyväntekeväisyysillassa 24.11. nostetaan esiin itsemurhan tehneiden läheisten auttaminen

Voi seurata suoraa striimiä tapahtumasta suorana antennikanavalla 26 ja MT:n verkkosivulla.
Sanne Katainen
Minna Mäenpää on ollut tukemassa Suvi Mustosen perhettä suuren surun keskellä. Nyt he ovat järjestämässä yhdessä muun Vähikkälän väen kanssa Vähikkälä välittää -tapahtumaa, jotta muilla samantapaiseen kriisiin joutuvilla olisi apua ympärillään.

Meitä on autettu näin, mutta miten käy vastaavassa tilanteessa niiden, joilla ei ole tällaista turvaverkkoa, mietti Suvi Mustonen kesän lopulla. ”Tälle asialle täytyy tehdä jotain”, hän totesi lopulta siskolleen.

Kyläyhdistys Vähikkälän Väljämä Janakkalassa on tunnettu talkoohengestään ja siitä, että tuumasta ryhdytään toimeen. Niinpä Vähikkälä välittää -idea sai nopeasti tulta alleen.

Vähikkälä välittää -hyväntekeväisyysilta järjestetään marraskuun 24. päivä Vähikkälän Seuratalolla Janakkalassa. Tapahtuman tavoitteena on nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun itsemurhan tehneiden läheisten saaman avun tärkeyttä ja kerätä lahjoitusvaroja Surunauha ry:n kautta läheisen itsemurhan kokeneiden tukemiseen.

Illan ohjelmassa on kokemusasiantuntijoiden ja ammattilaisten keskusteluja tärkeän asian ympärillä sekä musiikkia tunnetuilta artisteilta: Olavi Uusivirta, Eroma, Samae Koskinen ja Pentti Hietanen.

Tapahtuma järjestetään pitkälti kylän talkoo­voimin. ”Tärkeää on, että olemme saaneet valtakunnallisia yhteistyökumppaneita: Suomen kylät, Surunauha ry ja Eduskunnan kylätoimintaverkosto”, Vähikkälän Väljämän puheenjohtaja Minna Mäenpää kertoo.

Mukana on myös Hämeen kylät ja Maaseudun Tulevaisuus, joka välittää tapahtuman suorana antennikanavalla 26. Aihetta nostetaan esiin myös somekanavilla: Vähikkälä välittää -facebook-sivulla ja Vähikkälän väljämän Instagramissa.

Vähikkälän kyläyhdistyksen tavoitteena on myös lähteä kehittämään valtakunnallista ruohonjuuritason toimintamallia yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Ajatuksena on luoda maaseudun kuntiin ja kyliin turvaverkkokonsepti, jotta kaikilla itsemurhan tehneiden läheisillä tai muun akuutin kriisin keskelle joutuneilla olisi mahdollisuus tuen saamiseen nopeasti ja läheltä.

Lue myös:

Kun kauhein tapahtui, koko kylä kantoi suurperhettä syvässä surussa

Lue lisää

Suora lähetys klo 19 alkaen: Vähikkälä välittää -hyväntekeväisyysilta tukee itsemurhan tehneiden läheisiä

Kun kauhein tapahtui, koko kylä kantoi suurperhettä syvässä surussa

Joka kymmenes nuori aikuinen on vakavasti harkinnut itsemurhaa kuluneen vuoden aikana – moni ei kuitenkaan puhu ongelmistaan

Maaseutunuoret mukaan kunnallisvaaleihin