Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Koneet & autot

Seinäjokinen: Turveyrittäjien moottorimarssi suuntaan Helsinkiin vappuna – "Viimeinen hetki saada turpeelle se status mikä sille kuuluu"

Eteläpohjalaiset yrittäjät saivat tarpeekseen polttoturpeen mustamaalaamisesta. Suunnitteilla on jopa 100 ajoneuvon moottorimarssi pääkaupunkiin.
Kuvakaappaus / seinajokinen.fi
Näiden miesten vappukulkueessa murisevat moottorit.

Turvealan toimijat Antti Alakotila, Markus Mantela, Miika Mantela ja Jouko Pahkakangas järjestävät vappuaattona moottorimarssin Helsinkiin turve- ja hakekalustolla. Miesten tavoitteena on saada marssille mukaan vähintään sata ajoneuvoa. kertoo Seinäjokinen.

Kyseessä ei ole mikä tahansa vappumarssi vaan kannanotto polttoturpeen puolesta. "Nyt on viimeinen hetki saada turpeelle se status mikä sille kuuluu eli se on uusiutuvaa energiaa", Mantela sanoo Seinäjokinen-lehdelle.

Alakotila puolestaan luettelee syitä, mihin polttoturpeen käytön väheneminen johtaisi: kotimainen ruoka, lämpö ja sähkö kallistuvat ja turpeeseen liittyvät työpaikat vähenevät muun muassa laitevalmistajilta ja urakoitsijoilta.

Turvetuotantoa ei voi ylläpitää pelkän kasvu- ja kuiviketurpeen osalta, koska niiden käyttö on vähäistä polttoturpeeseen verrattuna. Niiden takia ei suota kannatta avata. Mantela sanoo.

Seinäjokinen: Eteläpohjalaiset suunnittelevat moottorimarssia Helsinkiin

Lue myös:

Keskustan Vanhanen ärähtää vihreiden turvetyrmäykselle – asia käsitellään hallituksessa

Maria Ohisalolta tyrmäys turvetyöryhmän ehdotukselle kuntien lämpölaitosten verottomuuden nostosta — vaatii myös avohakkuiden lopettamista valtion metsissä

Lue lisää

"Turve uusiutuvaksi luonnonvaraksi vuotuisen kasvunsa osalta" – turveyrittäjät vaativat muutosta Suomen linjaukseen

"Ottakaa järki käteen ja miettikää työpaikkoja" — Rekkamarssia Helsinkiin valmistelevat turvetuottajat vaativat päättäjiltä toimia

Yli sadan turverekan karavaani matelee vapunaattona eduskuntatalon eteen: "Moni yrittäjä on kertonut, että tämä marssi jää viimeiseksi keikaksi – emme silti luovuta"

Turvetuotanto tarvitsee puolustajansa