Koneet & autot

Käytöstä poistui alkuvuoden aikana hurja määrä renkaita: Kasvua viime vuoteen noin 435 500 rengasta

Takavuosien tapaan kuluttajat eivät enää varastoi vanhoja renkaita kellareissa ja autotalleissa.
Arto Turpeinen
Alkuvuoden aikana Suomessa otettiin talteen 22 433 tonnia renkaita, kun vuotta aikaisemmin vastaava luku oli 18 949 tonnia. Kuvituskuva.

Suomen Rengaskierrätys Oy kertoo, että käytöstä poistuvien autonrenkaiden määrä on hurjassa kasvussa. Alkuvuoden aikana Suomessa otettiin talteen 22 433 tonnia renkaita, kun vuotta aikaisemmin vastaava luku oli 18 949 tonnia.

Vuotta aiempaan verrattuna kasvua on siis 3 484 000 miljoonaa kiloa. Kahdeksan kilon keskiarvolla laskettuna se tarkoittaa noin 435 500 rengasta. Jos renkaan leveydeksi ajatellaan tyypillinen 215 millimetriä, vierekkäin aseteltuna se merkitsisi noin 94 kilometrin jonoa.

”Aikamoinen matka! Sehän merkitsee suunnilleen ajomatkaa Helsingistä Pyhtäälle”, Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimitusjohtaja Risto Tuominen sanoo tiedotteessa.

Tuominen näkee kasvulle monta syytä. Yksi tärkeimmistä on hänen mukaansa Suomen Rengaskierrätyksen ja kierrätysoperaattori Kuusakoski Oy:n keräysverkosto, joka kattaa nykyisin jo 3 000 vastaanottopistettä.

Toisaalta keräyspisteet ovat toimitusjohtajan mukaan kiinnittäneet yhä enemmän huomiota renkaiden varastointiin eli esimerkiksi välivarastot pidetään pieninä. Kiertoa nopeuttaa myös muun muassa se, että takavuosien tapaan kuluttajat eivät varastoi vanhoja renkaita kellareissa ja autotalleissa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden isä palkinto luovutettiin kolmelle aktiiviselle isälle – yksi palkituista on MT:stä tuttu

Viisi vinkkiä vanhan autonrenkaan hyötykäyttöön – videolla nerokas halonhakkuutapa

Hyvä rengas tuo työturvallisuutta